Η SEAT δημιουργεί ένα business unit για την προώθηση της αστικής κινητικότητας και παρουσιάζει το πρωτότυπο e-Scooter. Στο πλαίσιο του 9ου Smart City Expo World Congress η SEAT παρουσίασε μία σημαντική εξέλιξη στην στρατηγική της αστικής κινητικότητας με μία τριπλή ανακοίνωση, τη δημιουργία μίας νέας στρατηγικής επιχειρηματικής μονάδας, της SEAT Urban Mobility, την παρουσίαση του νέου της πρωτότυπου e-Kickscooter και του πρώτου ηλεκτρικού πρωτότυπου e-Scooter στην 70χρονη ιστορία της εταιρείας.

Η νέα αυτή επιχειρηματική μονάδα θα ενσωματώσει όλες τις λύσεις κινητικότητας που βασίζονται τόσο στο προϊόν, όσο και στις υπηρεσίες και στις πλατφόρμες και θα λανσάρει στην αγορά το e-Scooter το 2020. Επιπλέον, στη νέα αυτή μονάδα θα συμπεριληφθεί το νέο πρωτότυπο e-Kickscooter και το οποίο θα συμπληρώσει το σχετικό portfolio που ξεκίνησε με το SEAT EXS το 2018. Η γκάμα των προϊόντων έχει σχεδιαστεί για τους τελικούς πελάτες καθώς και για στόλους και για υπηρεσίες κοινής χρήσης.

Υπό αυτό το πρίσμα, η SEAT Urban Mobility θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τους αντιπροσώπους της πόλης και της δημόσιας διοίκησης για την ανάλυση της καταλληλόλητας ενός οχήματος που έχει κατασκευαστεί για την αστική κινητικότητα όπως το πρωτότυπο SEAT Minimo, το οποίο παρουσιάστηκε στο τελευταίο Mobile World Congress. Η SEAT Urban Mobility θα ενσωματώσει επίσης την Respiro, την πλατφόρμα κοινής χρήσης οχημάτων που σήμερα λειτουργεί στη Μαδρίτη και πρόσφατα στην περιοχή L’Hospitalet de Llobregat.

Η Respiro διαθέτει ένα στόλο βιώσιμων οχημάτων που λειτουργούν με συμπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG) και σύντομα θα προστεθεί σε αυτόν και το νέο Mii electric. Η νέα επιχειρηματική μονάδα θα διαχειριστεί επίσης την υπηρεσία kicksharing που προσφέρεται από τη SEAT σε συνεργασία με την start-up UFO και θα ενεργοποιηθεί από το SEAT:CODE, το νέο κέντρο ανάπτυξης λογισμικού της εταιρείας.

H SEAT παρουσίασε το πλήρως ηλεκτρικό πρωτότυπο e-Scooter με ένα συμπαγή σχεδιασμό που βασίζεται σε στιλιζαρισμένα γεωμετρικά σχήματα. Η τελική έκδοση της μοτοσυκλέτας θα κυκλοφορήσει στην αγορά το 2020 και θα είναι διαθέσιμη τόσο για ιδιώτες όσο και για υπηρεσίες στόλων κοινής χρήσης. Η SEAT έχει μία συμφωνία συνεργασίας με τον κατασκευαστή scooter Silence, με έδρα τη Βαρκελώνη, που θα κατασκευάζει τα e-Scooter στις εγκαταστάσεις του στο Molins de Rei που βρίσκεται ανάμεσα στη Βαρκελώνη και το Martorell.

Το πρωτότυπο e-Scooter είναι εξοπλισμένο με ένα κινητήρα 7 kW, με στιγμιαία μέγιστη ισχύ 11 kW (14,8 ίππους), που ισοδυναμούν σε 125cc και το οποίο διαθέτει στιγμιαία ροπή κινητήρα 24.4 κιλά. Το scooter έχει μέγιστη ταχύτητα τα 100 χλμ/ώρα και επιταχύνει στα 50 χλμ/ώρα σε μόλις 3,8”. Επιπλέον, η οδηγική αυτονομία με μία φόρτιση φτάνει τα 115 χιλιόμετρα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δοκιμής WMTC.

Η μπαταρία μπορεί να αφαιρεθεί και να φορτιστεί εύκολα σε οικιακούς ή σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης με ένα εκτιμώμενο κόστος για όλους τους πελάτες μόλις 0,70€ για κάθε 100 χιλιόμετρα. Επίσης, το πρωτότυπο e-Scooter έχει επιπλέον αποθηκευτικό χώρο για δύο κράνη κάτω από το κάθισμα, είναι συνδεδεμένο και οι χρήστες μπορούν να ελέγξουν το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας ή την τοποθεσία μέσω μίας εφαρμογής στο κινητό.

Η εταιρεία παρουσίασε επίσης ένα πρωτότυπο της νέας γενιάς e-Kickscooter στο Smart City Expo World Congress. Αυτή η νέα έκδοση φτάνει μέχρι και τα 65 χιλιόμετρα αυτονομίας, διαθέτει δύο ανεξάρτητα συστήματα πέδησης και πολύ μεγαλύτερη χωρητικότητα μπαταρίας που φτάνει τις 551 Wh. Οι πωλήσεις της τρέχουσας έκδοσης, του SEAT EXS που παρουσιάστηκε το 2018, ξεπέρασαν συνολικά τις 10.000 μονάδες.

Η SEAT παρουσίασε επίσης την πρωτοβουλία DGT 3.0 στο εκθεσιακό της περίπτερό στο Smart City Expo World Congress, ένα πιλοτικό πρόγραμμα σε συνεργασία με την Ισπανική Αρχή Κυκλοφορίας που επιτρέπει στα αυτοκίνητα να επικοινωνούν με τους φωτεινούς σηματοδότες και τους πίνακες μηνυμάτων στους αυτοκινητόδρομους σε πραγματικό χρόνο, με κύριο σκοπό τη βελτίωση της κυκλοφοριακής ροής και της οδικής ασφάλειας καθώς και την εμπειρία χρήσης κατά την οδήγηση.

Η SEAT έχει εντατικοποιήσει σταθερά τη δέσμευσή της στην αστική κινητικότητα τα τελευταία χρόνια και τώρα αποτελεί μια επιχειρηματική μονάδα κλειδί για την εταιρεία, ξεκινώντας με την αγορά της Respiro, το λανσάρισμα του e-Kickscooter, του πρωτότυπου SEAT Minimó και τώρα με την παρουσίαση του πρώτου πρωτότυπου e-Scooter στην ιστορία της μάρκας.