Στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Shanghai στην Κίνα η Renault παρουσίασε το νέο ηλεκτρικό μοντέλο με την ονομασία City K-ZE. Η επιλογή της συγκεκριμένης περιοχής για να παρουσιαστεί το νέο μοντέλο έγινε επειδή η Κίνα αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για τη μελλοντική ανάπτυξη της Groupe Renault. Εκεί μέχρι το 2022 θα υπάρχουν στην παραγωγή 9 επιβατικά αυτοκίνητα, κυρίως SUV, εκ των οποίων τα 3 θα είναι ηλεκτρικά οχήματα.

Το επερχόμενο μοντέλο ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην κινέζικη αγορά με τους Γάλλους να πιστεύουν πως θα πετύχει, όπως φυσικά και τα μελλοντικά μοντέλα που αναμένεται να αναπτυχθούν στην αγορά της Κίνας.  Με την παγκόσμια πρεμιέρα του Renault City K-ZE, η Groupe Renault εισέρχεται στην μεγαλύτερη και ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά ηλεκτρικών οχημάτων. Η δημιουργία του νέου ηλεκτρικού οχήματος ήρθε από την κοινοπραξία της eGT New Energy Automotive Co. Ltd., η οποία είναι η συνεργασία μεταξύ της Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance και του τοπικού κατασκευαστή Dongfeng.

Το Renault City K-ZE είναι ένα ηλεκτρικό SUV, που διαθέτει έξυπνο σχεδιασμό με δυναμικές γραμμές, συμπαγή μορφή, ενώ τα LED φωτιστικά σώματα μαζί με τα φώτα ημέρας δίνουν το δικό τους χαρακτήρα στο αμάξωμα. Το City K-ZE είναι σε μορφή SUV, αφού η απόσταση από το έδαφος φτάνει τα 150 χιλιοστά. Το μεταξόνιο των 2,42 μέτρων και ο χώρος αποσκευών των 300 λίτρων δίνει τους απαραίτητους χώρους στους επιβάτες.

Στο εσωτερικό υπάρχει το έξυπνο διαδραστικό σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, με την έγχρωμη οθόνη αφής μεγέθους 8”. Επιπλέον, υπάρχει πλοηγός, σύνδεση στο Internet μέσω Wi-Fi 4G και αναγνώριση φωνής. Τέλος, για την πλήρη ασφάλεια ενός ταξιδιού υπάρχει το σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών (TPMS), όπως και το σύστημα με την οπίσθια κάμερα που μπορεί να ανιχνεύει οχήματα που πλησιάζουν.