Όσο περνάει ο καιρός και πλησιάζουμε στην αποκάλυψη της νέας γενιάς του Opel Corsa οι Γερμανοί σιγά σιγά αρχίζουν και αποκαλύπτουν πράγματα για το νέο μοντέλο τους. Όπως ανακοινώθηκε από τους μηχανικούς της Opel το νέο μοντέλο θα έχει λιγότερο βάρος κατά 10% από το μοντέλο που κυκλοφορεί ήδη στους δρόμους.

Έτσι το νέο Corsa θα είναι ελαφρύτερο κατά 108 κιλά, με το συνολικό βάρος να φτάνει μόλις τα 980 κιλά. Αυτό σημαίνει πως κάθε νέο Corsa επωφελείται από βελτιωμένες επιδόσεις και αυξημένη απόδοση Παράλληλα από αυτό θα ωφεληθεί και το ηλεκτρικό Corsa που θα κατασκευαστεί. Το ολοκαίνουριο Corsa βασίζεται στη νέα πολυεπίπεδη πλατφόρμα για μικρά και συμπαγή αυτοκίνητα, ενώ οι κινητήρες θα είναι κατασκευασμένοι από αλουμίνιο.

Όλα τα παραπάνω στοιχεία είναι αυτονόητο πως θα μειώσουν τόσο την κατανάλωση καυσίμου, αλλά και τις εκπομπές ρύπων. Η αναμονή για το νέο Corsa δε θα είναι μεγάλη, αφού πλησιάζουμε προς το φθινόπωρο κάτι που θα φέρει και την άφιξη του νέου μοντέλου τουλάχιστον στις εκθέσεις αυτοκινήτων. Λίγη υπομονή λοιπόν.