Τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα όπως φαίνεται κερδίζουν συνεχώς έδαφος στην παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου. Το Kona της Hyundai είναι ένα από αυτά που για την ώρα κινείται σε ικανοποιητικούς ρυθμούς πωλήσεων. Για αυτό το λόγο οι Κορεάτες αποφάσισαν την αναβάθμιση του.

Μια από τις σημαντικές αλλαγές έγινε στο εσωτερικό όπου πλέον θα υπάρχει η οθόνη αφής μεγέθους 10,2”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας αντικαθιστώντας την αντίστοιχη οθόνη των 8” που προϋπήρχε. Φυσικά, παραμένει η ευκολία σύνδεσης για τα smartphone με τα συστήματα Android Auto και Apple CarPlay.

Μια ακόμη σημαντική αλλαγή είναι το σύστημα προθέρμανσης των μπαταριών. Το εν λόγω σύστημα βοηθά σημαντικά στη μείωση του χρόνου φόρτισης των μπαταριών, όταν υπάρχουν χαμηλές θερμοκρασίες κυρίως το χειμώνα. Ο κινητήρας παραμένει ο ίδιος αποδίδοντας 204 ίππους, με την αυτονομία να φτάνει τα 400 χιλιόμετρα.

Η μπαταρία ιόντων λιθίου των 64 kWh χρειάζεται με έναν ταχυφορτιστή μόλις 54’ για να φτάσει στο 80% της φόρτισης. Το Hyundai Kona Electric είναι μια συμφέρουσα λύση για τις μετακινήσεις μιας πόλης, αλλά θα θέλαμε να είχε μια μεγαλύτερη μπαταρία, αφού για την απόσταση Αθήνας-Θεσσαλονίκης θα χρειαστεί μια στάση τουλάχιστον μιας ώρας για να φορτιστεί η μπαταρία. Αν αντέχει κάποιος στην αναμονή σίγουρα είναι το ιδεατό.