Η σειρά M της BMW είναι αυτή που ο καθένας από εμάς θα ήθελε να έχει στα χέρια του. Όποιο μοντέλο και αν διαλέξει κάποιος από τη συγκεκριμένη σειρά της γερμανικής φίρμας είναι σίγουρο πως θα το απολαύσει στο έπακρο. Οι Γερμανοί παρουσίασαν τις X5 Μ και X6 M, αλλά και το πακέτο Competition που απλά θα προσφέρει περισσότερα στα δύο μοντέλα. Το συνολικό βάρος των δύο μοντέλων φτάνει τα 2.295 κιλά.

Η X5 M και η X6 M, έχουν δεχθεί την παρέμβαση ενός bodykit που περιλαμβάνει μαύρη γρίλια, ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, πίσω αεροτομή, διαχύτη, τετραπλή απόληξη της εξάτμισης και ζάντες αλουμινίου μεγέθους 21”, με διαστάσεις ελαστικών 295/35 μπροστά και 315/35 πίσω. Φυσικά, στο αμάξωμα υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες από ανθρακονήματα κάνοντας το ακόμη πιο εντυπωσιακό. Το πακέτο Competition περιλαμβάνει επιπλέον περισσότερα μέρη από ανθρακονήματα κυρίως στο εσωτερικό, αλλά και τις ζάντες αλουμινίου μεγέθους 21” μπροστά και 22” πίσω, με τις διαστάσεις ελαστικών να είναι 295/35 μπροστά και 315/30 πίσω.

Μπαίνοντας στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα μαύρα δερμάτινα καθίσματα, αλλά και τα διακοσμητικά αλουμινίου. Το M τιμόνι και ο M πίνακας οργάνων μεγαλώνει τον πήχη της πολυτέλειας, αλλά και ενθουσιάζει με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας iDrive που περιλαμβάνει την οθόνη αφής μεγέθους 12,3”.

Μηχανικά και τα δύο μοντέλα τροφοδοτούνται από το V8 Twin-Turbo κινητήρα χωρητικότητας 4,4 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 600 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 76,4 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε μόλις 3,9”, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα. Για όποιον θέλει μπορεί να προσθέσει το πακέτο M Driver’s, όπου απενεργοποιείται ο περιοριστής και η τελική ταχύτητα ανεβαίνει στα 290 χλμ/ώρα. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, με την κίνηση να μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς.

Η X5 M Competition και X6 M Competition εφοδιάζονται από τον ίδιο V8 Twin-Turbo κινητήρα χωρητικότητας 4,4 λίτρων, αλλά η μέγιστη ισχύ ανεβαίνει στους 625 ίππους, με τη μέγιστη ροπή να παραμένει στα 76,4 κιλά. To 0-100 μειώνεται κατά 0,1”, αφού απαιτούνται μόλις 3,8” για να ολοκληρωθεί, ενώ η τελική ταχύτητα και εδώ έχει τις ίδιες δύο επιλογές των 250 χλμ/ώρα και των 290 χλμ/ώρα. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή η μέση κατανάλωση της X5 M είναι 13 λίτρα/100χλμ, ενώ της X6 M φτάνει τα 12,7 λίτρα/100χλμ. Τέλος, οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται σε 296 γρ/χλμ για την X5 M και σε 289 γρ/χλμ για την X6 M.

Το M ενεργό διαφορικό, η M ενεργή ανάρτηση και το M Servotronic σύστημα διεύθυνσης κάνουν τις X5 M και X6 M να είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές στην οδηγική συμπεριφορά. Επιπλέον, τα ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενα αμορτισέρ προσφέρουν τέσσερα επίπεδα οδήγησης Efficient, Comfort, Sport και Sport + κάνοντας τη ζωή του οδηγού παιχνίδι σε όποιο τύπο οδοστρώματος και αν βρεθούν. Το σύστημα φρεναρίσματος έχει ενισχυθεί με τις 6πίστονες δαγκάνες μπροστά με τους δίσκους των 395 χιλιοστών και τη μονοπίστωνη πίσω με τους δίσκους των 380 χιλιοστών, ενώ ανάλογα την επιλογή οδήγησης σκληραίνει η μαλακώνει η διαδρομή του φρένου.

Φυσικά, το μεγάλο ατού είναι το M Mode, το οποίο περιλαμβάνει τρία προγράμματα λειτουργίας Road, Sport και Track, τα οποία αλλάζουν τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου. Το κουμπί Setup που υπάρχει στο ταμπλό συνδυάζει τα τρία προγράμματα του M Mode με τα τέσσερα που προσφέρει η X5 M και η X6 M.

Όποια από τις δύο και να επιλέξει κάποιος είναι σίγουρο πως θα ενθουσιαστεί. Άλλωστε η  BMW X5 M και η BMW X6 M δεν είναι δύο συνηθισμένα SUV, αλλά είναι δύο αυτοκίνητα που εξιτάρουν όποιον και να βρεθεί στο τιμόνι τους. Η επίσημη πρώτη στο κοινό θα γίνει στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου τους Los Angeles το Νοέμβριο, ενώ οι πωλήσεις είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν τον Απρίλιο του 2020.