Το Citigo, το μικρότερο όχημα της Skoda πλέον θα κυκλοφορεί και σε αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο. Πρόκειται για το Citigoe iV, το οποίο θα διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα που αποτελείται από μια μπαταρία ιόντων λιθίου 36,8 kWh. Η μέγιστη ισχύς φτάνει τους 82 ίππους, ενώ η μέγιστη ροπή είναι 21,4 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 12,5”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 130 χλμ/ώρα.

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή το 80% της φόρτισης μπορεί να γίνει σε μια ώρα με τον ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος. Με έναν απλό φορτιστή οικιακού ρεύματος χρειάζεται 12:37’, ενώ μέσω εναλλασσόμενου ρεύματος χρειάζεται 4:08’. Όλα τα απαραίτητα καλώδια φόρτισης προσφέρονται στον εξοπλισμό, ώστε όπου βρεθεί ο οδηγός να μπορεί να το φορτίσει.

Το Citigoe iV έχει μήκος 3,59 μέτρα, με το χώρο αποσκευών να φτάνει τα 250 λίτρα, ενώ με την αναδίπλωση των καθισμάτων ανεβαίνει στα 923 λίτρα. Το αμάξωμα θα είναι αποκλειστικά 5θυρο, ενώ θα ξεχωρίζει άμεσα από τα άλλα αδέλφια του, από τη βαμμένη μάσκα στο χρώμα του αυτοκινήτου. Στο βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται τα LED φώτα ημέρας, οι καθρέπτες με τα ενσωματωμένα φλας, ενώ ο αυτόματος φωτισμός ανάλογα με την κατεύθυνση του αυτοκινήτου είναι στον προαιρετικό εξοπλισμό.

Το νέο ηλεκτρικό Skoda Citigoe iV θα ξεκινήσει την παραγωγή του στο τελευταίο τρίμηνο του 2019, ενώ στην ελληνική αγορά αναμένεται να το δούμε στο πρώτο τρίμηνο του 2020. Σίγουρα, θα είναι πολύ οικονομική λύση αν και περιμένουμε την τιμολογιακή πολιτική της Skoda να δούμε που θα κυμανθεί.