Οι ιθύνοντες μαζί με τους μηχανικούς της BMW φαίνεται πως έχουν πιάσει για τα καλά δουλεία, αφού άλλο ένα μοντέλο ανανεώθηκε. Η X1 πλέον στην ανανεωμένη έκδοση εκτός από τους γνωστούς κινητήρες θα έχει και μια υβριδική έκδοση. Το γερμανικό μοντέλο μπορεί να είναι το μικρότερο SUV, όμως δεν υστερεί σε τίποτα σε σχέση με τα μεγαλύτερα αδέλφια του.

Όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς από την πρώτη ματιά η μεγάλη διπλή μάσκα έχει μεγαλώσει, με τα LED φωτιστικά σώματα να παραμένουν ίδια, ενώ ο προφυλακτήρας έχει διαφοροποιήσεις σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο. Στο πίσω μέρος η αεροτομή στο τελείωμα της οροφής, τα μεγάλα φωτιστικά σώματα και η διπλή απόληξη της εξάτμισης το κάνουν άμεσα αναγνωρίσιμο. Η εξωτερική εμφάνιση ολοκληρώνεται με τις ζάντες αλουμινίου μεγέθους 18” και 19”.

Στην έκδοση M Sport θα υπάρχουν εμφανείς αλλαγές, με κύρια αυτή του χαμηλωμένου αμαξώματος κατά 10 χιλιοστά σε σχέση με τις απλές εκδόσεις. Επιπλέον, θα υπάρχουν καλύτερα φρένα με μεγαλύτερους δίσκους. Στο εσωτερικό, οι Γερμανοί πάντα φημίζονται για τα ακριβά και υψηλής αισθητικής υλικά. Την παράσταση κλέβει η οθόνη του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με τρεις επιλογές. Η πρώτη είναι μεγέθους 6,6”, η δεύτερη 8,8” και η τρίτη 10,2”.

Βέβαια, αυτό που νοιάζει τους περισσότερους είναι το μηχανικό κομμάτι. Εκεί η μεγαλύτερη αλλαγή στο ότι όλοι οι κινητήρες πλέον είναι τεχνολογίας Euro 6d. Όπως αναφέραμε στην ανανεωμένη X1 θα υπάρξει ένας νέος υβριδικός που αποτελείται από τον κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 125 ίππους και από έναν ηλεκτροκινητήρα με τη μέγιστη ισχύ να είναι 95 ίππους. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή η μέση κατανάλωση θα είναι μόλις 2 λίτρα/100χλμ, ενώ η αυτονομία του ηλεκτροκινητήρα θα φτάνει τα 50 χιλιόμετρα.

Επιπλέον, εκτός του υβριδικού συστήματος θα υπάρχει η έκδοση πετρελαίου sDrive16d, με τη μέγιστη ισχύ των 116 ίππων καθώς και οι δίλιτροι xDrive25d και xDrive25i, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 231 ίππους. Τέλος, υπάρχουν οι sDrive18i και sDrive18d, με 140 και 150 ίππους αντίστοιχα, καθώς και ο sDrive20d, με τους 190 ίππους.