Η Byton είναι μια νέα κινέζικη εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων. Συμπληρώνοντας τρία χρόνια στην αγορά ανακοίνωσε πως μπήκε στην παραγωγή το νέο ηλεκτρικό της SUV με την ονομασία M-Byte. Πριν δύο χρόνια στην έκθεση CES είχε παρουσιαστεί το πρωτότυπο μοντέλο. Οι εικόνες από το εργοστάσιο της Byton επιβεβαιώνουν ότι βρισκόμαστε στο τελικό προϊόν που θα φτάσει στα χέρια των υποψήφιων πελατών.

Το σχήμα του M-Byte είναι πολύ κομψό. Στο μπροστινό μέρος, ξεχωρίζει το ζευγάρι από τα αιχμηρά LED φωτιστικά σώματα και τα φώτα ημέρας. Η φουτουριστική εμφάνιση συνεχίζεται και στο πίσω μέρος με τα κομψά LED φωτιστικά σώματα. Αυτό όμως που ξεχωρίζει είναι τεράστια οθόνη μεγέθους 48”, που προσφέρει τα πάντα, όπως ο λεγόμενος πίνακας οργάνων, αλλά και το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Επιπλέον, το τιμόνι περιλαμβάνει μια οθόνη που είναι όπως ένα Tablet. Στο πίσω μέρος οι οθόνες που είναι προσκολλημένες στα μπροστινά καθίσματα κάνουν πιο διασκεδαστική την παραμονή των επιβατών στο αυτοκίνητο.

Μηχανικά θα υπάρχουν δύο εκδόσεις. Η πρώτη θα είναι με τον ηλεκτροκινητήρα που περιλαμβάνει τη μπαταρία ιόντων λιθίου 72 kWh, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 268 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 40,7 κιλά, ενώ η αυτονομία φτάνει μέχρι τα 360 χιλιόμετρα. Στη δεύτερη περίπτωση θα υπάρχουν δύο ηλεκτροκινητήρες με τη μπαταρία ιόντων λιθίου των 95 kWh, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 403 ίππους και την αυτονομία να είναι 435 χιλιόμετρα.

Όπως φαίνεται η ηλεκτροκίνηση κερδίζει συνεχώς έδαφος, με τους Κινέζους να είναι ικανοί να αναπτύξουν νέες εταιρείες που μπορούν να φέρουν αλλαγές στην παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου. Αν και ακόμα είναι πολύ νωρίς να πούμε πως θα πάει αυτό το εγχείρημα, όπως όλα δείχνουν φαίνεται ότι αξίζει.