Το Kia Sorento είναι το πιο δυνατό SUV που έχει να επιδείξει η κορεάτικη εταιρεία. Πριν λίγο καιρό αποκαλύφθηκε η 5η γενιά του Sorento και όπως όλα δείχνουν προσφέρει άνεση, ασφάλεια, ταχύτητα και οικονομία. Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες το νέο μοντέλο δεν έχει καμία σχέση με τον προκάτοχο του. Το νέο Kia Sorento βασίζεται σε μια ολοκαίνουργια πλατφόρμα αλουμινίου.

Η μεγάλη μάσκα με το λογότυπο της Kia να δεσπόζει στη μέση, τα LED φωτιστικά σώματα, με τα LED φώτα ημέρας και τους προβολείς ομίχλης, οι οποίοι βρίσκονται στο κάτω μέρος της μάσκας και το καπό με τις νευρώσεις συνθέτουν το εμπρόσθιο μέρος. Στο πίσω μέρος τα φωτιστικά σώματα έχουν αλλάξει τελείως, ενώ η αεροτομή στο τελείωμα της οροφής, μαζί με τη διπλή απόληξη της εξάτμισης το κάνει πιο άγριο.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα δερμάτινα καθίσματα, με το νέο τεσσάρων ακτίνων τιμόνι με τα χειριστήρια και το νέο επιλογέα ταχυτήτων. Η οθόνη αφής με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας μεγέθους 10,1” ή 12,3”, κάνουν πιο εύκολη τη ζωή του οδηγού, ενώ υπάρχουν και τα συστήματα Apple CarPlay και Android Auto για την εύκολη σύνδεση των smartphone. Ο εσωτερικός φωτισμός δημιουργεί μια υπέροχη ατμόσφαιρα για τον οδηγό και τους επιβάτες.

Μηχανικά το νέο Kia Sorento θα τροφοδοτείται από ένα υβριδικό σύστημα και από έναν κινητήρα πετρελαίου. Η υβριδική έκδοση θα αποτελείται από τον κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1,6 λίτρων και από έναν ηλεκτροκινητήρα, με μια μπαταρία ιόντων λιθίου 1,5 kWh, με τη συνδυαστική ισχύ να φτάνει τους 230 ίππους. Ο κινητήρας πετρελαίου είναι χωρητικότητας 2,2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 200 ίππους, ενώ αργότερα μέσα στο έτος αναμένεται ένα ακόμη υβριδικό σύστημα με τη συνδυαστική ισχύ να φτάνει τους 265 ίππους.

Το νέο Kia Sorento θα προσφέρεται σε δικίνητες ή τετρακίνητες εκδόσεις, ενώ οι δύο υβριδικές εκδόσεις θα είναι αποκλειστικά τετρακίνητες. Το νέο μοντέλο είναι ότι καλύτερο έχει δείξει η Kia μέχρι σήμερα και είμαστε σίγουροι πως ο αριθμός των πωλήσεων θα είναι αυτός που έχει ως στόχο η κορεάτικη εταιρεία.