Το Koenigsegg Jesko είναι ένα νέο μοντέλο που παρουσιάστηκε στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου που έγινε στη Γενεύη πριν από περίπου τρεις μήνες (Koenigsegg Jesko). Τώρα η σουηδική εταιρεία αποκάλυψε μια ιδιαίτερη έκδοση του νέου Super Car. Πρόκειται για το Koenigsegg Jesko Cherry Red Edition, η οποία μόνο απαρατήρητη δεν περνάει.

Το αμάξωμα είναι βαμμένο σε κόκκινο χρώμα, ενώ τα σκουρόχρωμα κομμάτια είναι από ανθρακονήματα. Επιπλέον, οι δαγκάνες των φρένων είναι και αυτές σε κόκκινο χρώμα, ενώ οι ζάντες μεγέθους 20” εμπρός και 21” πίσω είναι κατασκευασμένες από ανθρακονήματα μειώνοντας το βάρος, αφού οι εμπρός ζυγίζουν συνολικά 13,4 κιλά και οι πίσω φτάνουν τα 16,8 κιλά. Το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου φτάνει τα 1.320 κιλά, ενώ μπορεί να παράγει έως 1.400 κιλά κάθετης αεροδυναμικής πίεσης.

Στο εσωτερικό η πολυτέλεια είναι εμφανής με τα δερμάτινα bucket καθίσματα από Alcantara, όπως και το τιμόνι και ο επιλογέας ταχυτήτων. Επιπλέον, υπάρχει το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, καθώς και ο κλιματισμός, οι θύρες USB και τα αυτόματα ρυθμιζόμενα καθίσματα. Για τον πίνακα οργάνων υπάρχει μια ψηφιακή οθόνη μεγέθους 5”, η οποία προσφέρει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στον οδηγό.

Μηχανικά το Koenigsegg Jesko Cherry Red Edition δεν έχει διαφορές από το Jesko. Έτσι κάτω από το καπό κρύβεται ο V8 Twin-Turbo κινητήρας χωρητικότητας 5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 1.600 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 152,9 κιλά. Η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 482 χλμ/ώρα.

Το νέο μοντέλο είναι σίγουρο πως σε όποιον και να καταλήξει θα το ενθουσιάσει με τις επιδόσεις του και την ασφάλεια του. Άλλωστε ένα τέτοιο αυτοκίνητο είναι το κάτι άλλο. Για όσους ενδιαφέρονται θα πρέπει να κινηθούν άμεσα, αφού το Koenigsegg Jesko Cherry Red Edition θα κατασκευαστεί σε μόλις 125 μονάδες. Όσο για την τιμή; Αυτή ανέρχεται στα 2.350.000€ έκαστος.