Η Mil-Spec είναι μια εταιρεία ανακατασκευής αυτοκινήτων και όχι μόνο. Η αμερικάνικη εταιρεία έπιασε στα χέρια της το Hummer M1-R και ουσιαστικά το έκανε να δείχνει ανίκητο. Το θηριώδες Jeep, που κάποιοι το λένε στην κυριολεξία φορτηγό ανακατασκεύασε το συγκεκριμένο μοντέλο, αλλά το πείραξε και μηχανικά δίνοντας του μια άλλη πνοή.

Εξωτερικά όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες δεσπόζει το έντονο κίτρινο χρώμα, το οποίο είναι εμπνευσμένο από το πρωτότυπο H1’s Competition Yellow. Φυσικά, υπάρχουν όλα τα απαραίτητα προστατευτικά, τα οποία το προστατεύουν από κάθε είδους δυσκολία. Τα φωτιστικά σώματα διαθέτουν LED λάμπες, αλλά επιπλέον υπάρχουν και φώτα ημέρας, τα οποία και αυτά διαθέτουν LED λάμπες.

Στο εσωτερικό δεσπόζουν τα δερμάτινα κίτρινα καθίσματα από Nappa, ενώ το ταμπλό έχει επανασχεδιαστεί όλο από την αρχή. Τα όργανα είναι λευκά με λευκές βελόνες, ενώ το τριάκτινο τιμόνι είναι κίτρινο χωρίς να περιλαμβάνει χειριστήρια. Όλα τα πλαστικά κομμάτια που υπήρχαν στο εσωτερικό έχουν αντικατασταθεί από μεταλλικά εξαρτήματα εκτός βέβαια από το ταμπλό. Επιπλέον, υπάρχει και ηλεκτρικό χειρόφρενο αλλάζοντας τα δεδομένα. Οι διακόπτες των υαλοκαθαριστήρων είναι από αλουμίνιο, ενώ όλα τα κουμπιά και οι διακόπτες είναι καινούργιοι.

Μηχανικά κάτω από το καπό κρύβεται ο V8 κινητήρας χωρητικότητας 6,6 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 800 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 165,8 κιλά. Επιπλέον, η Mil-Spec πρόσθεσε μια αγωνιστική ανάρτηση της Rod Hall, φρένα 6 εμβόλων και διαφορικό κλειδώματος. Για όσους Έλληνες ενδιαφέρονται και βρίσκονται στην Αμερική θα πρέπει να γνωρίζουν πως η τιμή αγοράς για το Hummer M1-R αγγίζει τα 412.000$. Σίγουρα η τιμή είναι ακριβή, αλλά όποιος έχει την τρέλα για ένα τέτοιο αυτοκίνητο μπορεί να μην ενδιαφερθεί για τα χρήματα.