Το Grand Prix Κίνας, το οποίο είχε προγραμματιστεί για το τριήμερο 17, 18 και 19 Απριλίου, αναβλήθηκε εξαιτίας της νέας επιδημίας που κήρυξε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας με την ονομασία COVID-19. Η Ομοσπονδία Αθλητισμού Αυτοκινήτου και Μοτοσικλέτας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας σε συνεργασία με τη Διοίκηση Αθλητισμού της Σαγκάης, αλλά και τη FIA αναγκάστηκαν να πάρουν την απόφαση της οριστικής αναβολής του αγώνα.

Η Formula 1 και η FIA θα συνεχίσουν να συνεργάζονται στενά με τις ομάδες, τον υποστηρικτή αγώνων, την CAMF και τις τοπικές αρχές για την παρακολούθηση της κατάστασης και θα μελετήσουν αν και κατά πόσο μπορεί να υπάρξει πιθανή εναλλακτική ημερομηνία για την τέλεση του αγώνα αργότερα μέσα στο έτος.

“Το Κινέζικο Grand Prix ήταν πάντα ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του ημερολογίου της F1 και οι οπαδοί είναι πάντα απίστευτοι. Όλοι προσβλέπουμε να αγωνιστούμε στην Κίνα το συντομότερο δυνατόν και να ευχηθούμε όλοι στη χώρα να μπορέσει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα όσο το δυνατόν καλύτερα”, ήταν ανακοίνωση της Formula 1.