Το Citroen C3 είναι ένα αυτοκίνητο που υπάρχει στην αγορά από το 2002. Το Γαλλικό μοντέλο βρίσκεται στην τρίτη γενιά της ζωής του και ανανεώθηκε με σκοπό να προσελκύσει περισσότερους αγοραστές. Οι πιο σημαντικές αλλαγές εστιάζονται στους προφυλακτήρες, τη μάσκα, αλλά και τα νέα LED φωτιστικά σώματα, με τα LED φώτα ημέρας. Επιπλέον, επανασχεδιάστηκαν τα πλαϊνά προστατευτικά, ενώ υπάρχουν και νέες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 17”.

Οι επιλογές είναι πάμπολλες, αφού ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε 97 χρωματικούς συνδυασμούς, ενώ τα βασικά χρώματα είναι 7 με δύο καινούργια τα Elix Red και Spring Blue. Για όσους δε θυμούνται τα υπάρχοντα χρώματα είναι τα Perla Nera Black, Cumulus Grey, Platinum Grey, Soft Sand, Polar White. Φυσικά, όλα αυτά μπορούν να συνδυαστούν και σε διχρωμίες.

Μπαίνοντας στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα νέα καθίσματα, τα οποία είναι ήδη γνωστά από τα C5 Aircross και C4 Cactus και διαθέτουν τον ειδικό αφρό. Το ανανεωμένο Citroen C3 διαθέτει νέα συστήματα ασφαλείας όπως τα Front Parking Assist, Active Safety Brake, Coffee Brake Alert, Driver Attention, αλλά και το αναβαθμισμένο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με την οθόνη αφής μεγέθους 7”.

Από μηχανικής πλευράς θα υπάρχουν ο 3κύλινδρος PureTech κινητήρας χωρητικότητας 1,2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 83 ίππους, αλλά και τον Turbo κινητήρα χωρητικότητας 1,2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 110 ίππους. Ο πρώτος κινητήρας συνδυάζεται με το μηχανικό κιβώτιο των 5 σχέσεων, ενώ ο δεύτερος με το μηχανικό κιβώτιο των 6 σχέσεων ή το αντίστοιχο αυτόματο. Επιπλέον, υπάρχει και ο κινητήρας πετρελαίου BlueHDI χωρητικότητας 1,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 100 ίππους.

Το Citroen C3 σίγουρα έχει το δικό του κοινό, αφού διαθέτει μερικές σχεδιαστικές διαφορές από τα συνηθισμένα αυτοκίνητα της κατηγορίας του. Το μόνο που θέλουμε να γνωρίζουμε είναι η τιμολογιακή πολιτική, αφού είναι αναμενόμενο πως θα έχει ικανοποιητικό αριθμό πωλήσεων.