Το Mitsubishi Lancer EVO X εδώ και 5 χρόνια έχει σταματήσει να βγαίνει από την παραγωγή της ιαπωνικής φίρμας. Τα όνειρα για το EVO XI δεν έχουν σταματήσει από τότε. Παρότι οι Ιάπωνες για το συγκεκριμένο θέμα κρατούν πολύ καλά κρυφά τα χαρτιά τους, κατά καιρούς υπάρχουν αποκαλύψεις για το πως το ονειρεύονται ορισμένοι.

Μια από αυτές είναι και του ανεξάρτητου σχεδιαστή Enoch Gonzales, ο οποίος μας παρουσιάζει μια σειρά φωτογραφιών για το πως μπορεί να είναι το αντίπαλο δέος του Subaru Impreza WRX STI. Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες μπροστά ξεχωρίζει η μαύρη μεγάλη μάσκα, με το λογότυπο της Mitsubishi να βρίσκεται στο καπό. Τα LED φωτιστικά σώματα έχουν μια ιδιαίτερη σχεδίαση στα φώτα ημέρας, όπως και στους προβολείς ομίχλης, ενώ στο πίσω μέρος και πάλι τα LED φωτιστικά σώματα είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά. Επιπλέον, υπάρχει η μεγάλη αεροτομή και η τετραπλή απόληξη της εξάτμισης, ενώ το αμάξωμα ολοκληρώνεται με τις μαύρες ζάντες αλουμινίου της BBS.

Σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφορούν το νέο Lancer EVO XI όταν κυκλοφορήσει αναμένεται να τροφοδοτηθεί με τον κινητήρα των 1.800 κ.εκ., που υπάρχει στο Renault Megane R.S. Η μέγιστη ισχύς θα φτάνει τους 300 ίππους, ενώ με το ήπιο υβριδικό σύστημα η συνολική ισχύς αναμένεται να φτάσει στους 345 ίππους, με τη μέγιστη ροπή να ξεπερνάει τα 44 κιλά. Ο κινητήρας θα συνδυάζεται με το 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, ενώ η κίνηση θα μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς.

Όλα τα παραπάνω είναι ακόμα εικασίες, χωρίς όμως να μην κρύβουν και μια δόση αληθείας, αφού το 2023 φημολογείται ότι θα εμφανιστεί η νέα γενιά του Lancer. Όπως και να έχει οι Ιάπωνες γνωρίζουν πολύ καλά ποτέ θα είναι η κατάλληλη ώρα για να δούμε και πάλι στους δρόμους το νέο EVO. Μέχρι τότε όμως θα χρειαστεί να κάνουμε υπομονή.