Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας σε συνεργασία με την εταιρεία Σφακιανάκης A.Ε.Β.E. επίσημο εισαγωγέα και διανομέα των αυτοκινήτων Suzuki στην Ελλάδα, ανακοίνωσε την ανάκληση 1.091 οχημάτων Jimny. Ουσιαστικά είναι τρεις διαφορετικές ανακλήσεις οι οποίες είναι,

  1. Έλεγχος/αντικατάσταση της μόνωσης e-Call (κωδικός ανάκλησης 97GS).

Η ανάκληση αφορά σε 167 επαγγελματικά οχήματα Ν1, με αριθμούς πλαισίων από JSAHJB74B00100122 έως JSAHJB74B00104160. Η διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού της καμπίνας μπορεί να προκαλέσει συμπύκνωση υδρατμών στην εσωτερική επιφάνεια της λαμαρίνας οροφής. Εάν η υγρασία εισέλθει στις επαφές του μπουτόν SOS, του μικροφώνου καθώς και του κυκλώματος κλήσης ανάγκης (μόνο για έκδοση e-Call) θα μπορούσε να προκαλέσει βραχυκύκλωμα, με αποτέλεσμα να ανάψει η προειδοποιητική λυχνία SOS καθώς και να γίνει δυσλειτουργική η μετάδοση φωνής όταν ενεργοποιηθεί το σύστημα κατά το συμβάν ατυχήματος.

  1. Έλεγχος/αντικατάσταση καλωδίωσης θυρών οδηγού/συνοδηγού (κωδικός ανάκλησης 97GN).

Η ανάκληση αφορά σε 762 οχήματα, παραγωγής από Μάιο 2018 έως Νοέμβριο 2018, με αριθμούς πλαισίων από JSAGJB74V00101253 έως JSAGJB74V00145711. Λόγω ακατάλληλου σχεδιασμού της καλωδίωσης πόρτας οδηγού και συνοδηγού, τα καλώδια τους μπορεί να πάθουν ζημιά ή και να κοπούν από το επαναλαμβανόμενο άνοιγμα/κλείσιμο των πορτών. Ως αποτέλεσμα οι λειτουργίες του πλαϊνού αερόσακου, του αερόσακου κουρτίνας και του φλας καθρέπτη μπορεί να απενεργοποιηθούν.

  1. Έλεγχος/αντικατάσταση αντλίας καυσίμου (κωδικός ανάκλησης 97GQ).

Η ανάκληση αφορά σε 162 οχήματα, με αριθμούς πλαισίων από JSAGJB74V00101253 έως JSAGJB74V00108168. Το στροφείο τροφοδοσίας καυσίμου στην αντλία καυσίμου που είναι κατασκευασμένο από εποξικό υλικό μπορεί να παραμορφωθεί εξαιτίας της χαμηλής πυκνότητας του υλικού, προκληθείσας από την ανεπαρκή διαδικασία έκχυσης χύτευσης. Το στροφείο ενδέχεται να εμπλακεί με το περίβλημα της αντλίας, με αποτέλεσμα τη δυσλειτουργία της αντλίας καυσίμου. Σε ακραία περίπτωση αυτό μπορεί να προκαλέσει αναστολή λειτουργίας του κινητήρα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο πρόβλημα. Όλοι οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν μέσω προσωπικής επιστολής, έτσι ώστε να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Suzuki επιθυμούν για να γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες, χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την γραμμή εξυπηρέτησης πελατών της εταιρείας Σφακιανάκης Α.Ε.Β.Ε. στο τηλέφωνο 210-3499940 καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου.