Στην αμερικανική αγορά το Ford Mustang αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή αυτοκίνητα. Κατά καιρούς δέχεται διάφορες βελτιώσεις, ανεβάζοντας τόσο την ιπποδύναμη, όσο και τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Το Ford Shelby Super Snake έχει βελτιωθεί αισθητά, σε σχέση με μια απλή Mustang. Οι βελτιώσεις αφορούν στην εξωτερική εμφάνιση και φυσικά την ιπποδύναμη.

Ford Shelby 2Εξωτερικά η κατασκευή του αμαξώματος έχει γίνει από ανθρακονήματα, ενώ διαθέτει πίσω διαχύτη και αεροτομή, καθώς και φουσκωμένα φτερά. Μαζί με τις ζάντες αλουμινίου μεγέθους 20” και τα φρένα των 6 εμβόλων εμπρός και των 4 πίσω, αποτελεί κάτι το εξαιρετικά εντυπωσιακό. Κάτω από το καπό υπάρχει ο V8 κινητήρας, χωρητικότητας 5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 750 ίππους (100 περισσότερους από μια Mustang). Ο κινητήρας συνεργάζεται είτε με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, είτε με το αυτόματο ίδιων σχέσεων.

Το νέο Sports Car της Ford είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελίες, με την τιμή του να ανέρχεται στα 45.500€. Όποιος ενδιαφέρεται να το αποκτήσει, εκτός από το ότι θα πρέπει να προγραμματίσει το ταξίδι για Αμερική, πρέπει να λάβει στα υπόψιν ότι μέσα στο 2015 το Shelby Super Snake θα κυκλοφορήσει μόλις σε 300 μονάδες. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βιαστείτε.