Η Dacia τον τελευταίο καιρό πάει από το καλό στο καλύτερο. Οι ιθύνοντες της ρουμάνικης εταιρείας βλέποντας πως το Duster συνεχώς ανεβαίνει στην Παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου, αποφάσισαν να το εξοπλίσουν και με το μικρότερο Turbo κινητήρα της Renault.

Έτσι το Dacia Duster θα τροφοδοτείται και με τον 3κύλινδρο TCe κινητήρα χωρητικότητας 1 λίτρου, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 100 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 16,3 κιλά. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, με την κίνηση να μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 12,5”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 168 χλμ/ώρα. Η μέση κατανάλωση με βάση τον κατασκευαστή είναι 5,6 λίτρα/100χλμ, ενώ οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται σε 127 γρ/χλμ.

Οι τιμές σίγουρα θα είναι πολύ προσιτές σε σχέση με άλλα μοντέλα της κατηγορίας του, αφού η δικίνητη έκδοση στη γαλλική αγορά από όπου θα ξεκινήσουν και οι πωλήσεις του για τη βασική έκδοση θα είναι 12.490€. Αντίθετα η πιο πλούσια έκδοση θα ανεβαίνει στα 14.500€. Στην ελληνική αγορά περιμένουμε να κυμαίνεται περίπου στα ίδια επίπεδα. Άλλωστε το Duster πρεσβεύει απόλυτα ότι με λίγα μπορείς να αποκτήσεις πολλά.