Η Subaru Tecnica International ή αλλιώς όπως γνωρίζουμε όλοι STI, συμπληρώνει 30 χρόνια ζωής και για αυτό το λόγο αποφάσισε να γιορτάσει με ένα επετειακό WRX STI του οποίου η ονομασία είναι Diamond Edition. Το επετειακό μοντέλο παρουσιάστηκε στη Νότια Αφρική όπου και δημιουργήθηκε, αλλά δυστυχώς θα είναι για λίγους.

Η εξωτερική εμφάνιση έρχεται με το γνωστό μπλε χρώμα της ιαπωνικής εταιρείας, αλλά αυτή τη φορά στο τελείωμα του αυτοκινήτου χαμηλά υπάρχει ένα φωσφοριζέ κίτρινο χρώμα που το κάνει διαφορετικό. Κατά τα άλλα υπάρχει η γνωστή μάσκα και ο μεγάλος αεραγωγός στο κέντρο του καπό.

Στο πίσω μέρος δεσπόζουν τα LED φωτιστικά σώματα, η μεγάλη κλασσική αεροτομή και φυσικά η τετραπλή απόληξη της εξάτμισης. Το αμάξωμα ολοκληρώνεται με τις μαύρες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 19”, με διαστάσεις ελαστικών 245/35. Τα φτερά έχουν φαρδύνει κατά 20 χιλιοστά, ενώ οι κίτρινες δαγκάνες των φρένων έρχονται να κάνουν το Subaru WRX STI Diamond Edition ακόμα πιο ασφαλές.

Στο εσωτερικό κυριαρχεί η οθόνη πολυμέσων και ψυχαγωγίας μεγέθους 7”, η οποία συνδέεται τόσο με Apple CarPlay, όσο και με Android Auto. Το στροφόμετρο και το ταχύμετρο είναι το γνωστό λευκό χρώμα με τις κόκκινες βελόνες, ενώ αυτή τη φορά η επιλογή της μουσικής γίνεται μέσα από το ηχοσύστημα της Harman Kardon, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τα 440 Watt.

Μηχανικά το WRX STI Diamond Edition διαθέτει το γνωστό υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα χωρητικότητας 2,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 349 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 47,3 κιλά. Η αύξηση της ιπποδύναμης οφείλεται στη νέα χαρτογράφηση του κινητήρα, αλλά και στη νέα εξάτμιση. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 5”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 255 χλμ/ώρα.

Για όσους ενδιαφέρονται θα πρέπει να ετοιμαστούν για ένα ταξίδι με ότι συνεπάγεται, αφού δυστυχώς θα κυκλοφορήσουν μόλις 30 κομμάτια και αυτά θα διατεθούν στη Νότια Αφρική όπου έγινε και η ετοιμασία του μοντέλου. Τέλος, οι πρώτες παραδόσεις έχουν οριστεί για τον ερχόμενο Ιανουάριο.