Η Polestar μετά το ξεκίνημα που έκανε να φτιάχνει δικά της αυτοκίνητα συνεχίζει με νέο μοντέλο και έτσι μετά το Polestar 1 ακολουθεί το Polestar 2. Το ηλεκτρικό μοντέλο προσφέρει πρωτοποριακό σχεδιασμό, ενώ υπόσχεται μια διαφορετική εμπειρία οδήγησης σε όποιον βρεθεί στο τιμόνι του. Όπως όλα δείχνουν οι Σουηδοί κατασκεύασαν το Polestar 2 για να βρεθεί αντιμέτωπο με το Tesla Model 3.

Το νέο μοντέλο είναι 5θυρο και βασίζεται στην πλατφόρμα Compact Modular Architecture της Volvo Car Group. Η μάσκα κρατάει το διακριτικό χαρακτήρα της όπως και στο πρώτο μοντέλο, ενώ  τα LED φωτιστικά σώματα δίνουν μια διαφορετική αίσθηση. Στο πίσω μέρος η λεπτή λωρίδα των φωτιστικών σωμάτων είναι αυτή που διακρίνεται περισσότερο, η οποία τα ενώνει και τα κάνει να φαίνονται ένα. Η εξωτερική εμφάνιση διαθέτει το Performance Pack που βελτιώνει τη δυναμική συμπεριφορά με τους αποσβεστήρες της Ohlins, τα φρένα της Brembo και τις μοναδικές ζάντες αλουμινίου μεγέθους 20”.

Στο εσωτερικό η πολυτέλεια είναι αυτή που διακρίνει το Polestar 2. Τα μαύρα δερμάτινα καθίσματα με τις χρυσές ζώνες ασφαλείας δένουν αρμονικά, ενώ το τριάκτινο τιμόνι είναι και αυτό δερμάτινο με τα χειριστήρια να κάνουν πιο άνετη τη ζωή του οδηγού. Η οθόνη αφής μεγέθους 11”, μαζί με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας διαθέτουν ενσωματωμένες υπηρεσίες της Google. Φυσικά, η πανοραμική οροφή προσφέρει άπλετη ορατότητα ακόμα και στον ουρανό.

Μηχανικά υπάρχουν δύο ηλεκτροκινητήρες, οι οποίοι τροφοδοτούνται από μια μπαταρία λιθίου μεγέθους 78 kWh. Η μπαταρία των 27 στοιχείων είναι ενσωματωμένη στο πάτωμα και συμβάλλει στην ακαμψία του πλαισίου, ενώ βελτιώνει και τα επίπεδα θορύβου, κραδασμών και σκληρότητας του αυτοκινήτου. Η συνολική ισχύς φτάνει τους 408 ίππους, με τη μέγιστη ροπή να είναι 67,3 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε λιγότερο από 5”, ενώ η απόσταση που μπορεί να διανυθεί με μια μόνο φόρτιση φτάνει τα 500 χιλιόμετρα.

Το Polestar 2 παρουσιάστηκε στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης και η παραγωγή του αναμένεται να ξεκινήσει το 2020 από την Κίνα. Εκτός όμως από τους Κινέζους παράλληλα θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ολλανδία, τη Νορβηγία, τη Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Όσο για την τιμή; Οι Σουηδοί λένε πως μπορεί να είναι κάτω από τα 40.000€.