Η Toyota διαθέτει στην ελληνική αγορά το αναβαθμισμένο RAV4, το οποίο προσφέρεται με τρία κινητήρια σύνολα. Πρόκειται για τον κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 175 ίππους, αλλά και την υβριδική έκδοση με τον κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 2,5 λίτρων και έναν ηλεκτροκινητήρα, με τη συνδυαστική ισχύ να φτάνει τους 222 ίππους. Επιπλέον, υπάρχει και η Plug-in Hybrid έκδοση, με τον κινητήρα χωρητικότητας 2,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 306 ίππους.

Για να γίνει ακόμη πιο δελεαστικό το RAV4 η Toyota το αναβαθμίζει προσφέροντας νέα συστήματα ασφαλείας και περισσότερο τεχνολογικό εξοπλισμό. Η οθόνη αφής μεγέθους 10,5”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας και τον πλοηγό κάνει πιο εύκολη τη ζωή του οδηγού, ενώ προσφέρονται και οι πληροφορίες κίνησης σε πραγματικό χρόνο. Παράλληλα υπάρχει και ψηφιακή οθόνη του πίνακα οργάνων μεγέθους 12,3”. Επιπλέον, το λογισμικό μπορεί να αναβαθμιστεί μέσω του over-the-air.

Ο οδηγός δε χρειάζεται να ανησυχεί για την κατάσταση του αυτοκινήτου, αφού μπορεί να έχει ενημέρωση μέσω του κινητού εξ αποστάσεως. Επιπλέον, μπορεί να ενεργοποιήσει και να απενεργοποιήσει τις πόρτες, αλλά και να κάνει τα alarm να αναβοσβήνουν για να εντοπιστεί πιο εύκολα το αυτοκίνητο του στην περίπτωση που δε θυμάται που το έχει αφήσει. Παράλληλα μπορεί να ενεργοποιήσει η να απενεργοποιήσει εξ αποστάσεως και τον κλιματισμό του αυτοκινήτου.

Ο οδηγός εκτός από όλα αυτά μπορεί μέσω της εφαρμογής MyT να ελέγξει τις πληροφορίες για την κατάσταση του οχήματος του, όπως για παράδειγμα το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας του ηλεκτροκινητήρα ή την αυτονομία του ηλεκτροκινητήρα. Επιπλέον, αυτό μπορεί να γίνει και μέσω φωνητικών εντολών.

Την ίδια στιγμή, μέσω της εφαρμογής, ο χρήστης έχει στην οθόνη του κινητού του τηλεφώνου τον έλεγχο μιας σειράς λειτουργιών και πληροφοριών που σχετίζονται με το όχημα, όπως είναι για παράδειγμα τα επίπεδα φόρτισης και η πληρότητα καυσίμου. Και σε αυτή την περίπτωση ο έλεγχος μπορεί να γίνει μέσα στο αυτοκίνητο και μέσω φωνητικών εντολών.

Από πλευράς ασφάλειας το RAV4 διαθέτει τα συστήματα αποφυγής ατυχήματος, Pre-Collision System, ανίχνευση πεζών και διατήρηση στη λωρίδα κυκλοφορίας. Για όσους ενδιαφέρονται το μόνο που έχουν να κάνουν είναι μια βόλτα σε οποιαδήποτε αντιπροσωπεία της Toyota για να το δουν από κοντά. Εμείς απλά θα υπενθυμίσουμε πως η τιμή του RAV4 με τον δίλιτρο κινητήρα και τους 175 ίππους ξεκινά από 30.210€, ενώ της υβριδικής έκδοσης με τον κινητήρα χωρητικότητας 2,5 λίτρων και τους 222 ίππους ξεκινά από 36.670€. Τέλος, η Plug-in Hybrid έκδοση, με τον κινητήρα των 2.500 κ.εκ. και τους 306 ίππους ξεκινά από 51.950€.