Η Porsche όπως γνωρίζουμε όλοι ήταν σε προχωρημένες συζητήσεις με τη Red Bull Racing για την είσοδο της στη Formula 1. Εδώ και λίγο καιρό όμως το καλό κλίμα είχε χαλάσει με τις φήμες να αποκλείουν τη συνεργασία της γερμανικής εταιρείας, με την αυστριακή ομάδα.

Τελικά από όσο φαίνεται όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, αφού παρότι υπήρχαν όλο και συχνότερες συναντήσεις, τελικά αυτή η συνεργασία δε θα ευδοκιμήσει. Ο Cristian Horner άλλωστε σε δηλώσεις του είπε πως είναι σημαντικό για τη Red Bull Racing να διατηρήσει τον έλεγχο και να ανταπεξέλθει στις νέες προκλήσεις της Formula 1.

Η συνεργασία της Porsche, με τη Red Bull Racing ναυάγησε οριστικά, βγάζοντας αν θέλετε από τη δύσκολη θέση την αυστριακή ομάδα η επίσημη ανακοίνωση των ανθρώπων της Porsche, η οποία έλεγε. “Η προϋπόθεση ήταν πάντα ότι μια συνεργασία θα βασιζόταν σε ισότιμη βάση, η οποία θα περιλάμβανε όχι μόνο μια συνεργασία σε επίπεδο κινητήρα, αλλά και σε επίπεδο ομάδας. Αυτό δε στάθηκε δυνατό να επιτευχθεί. Πάντως, η Formula 1 παραμένει ένα ελκυστικό περιβάλλον για την Porsche”.