Το Niva της Lada κυκλοφορεί στην αγορά αυτοκινήτου από το 1977. 43 χρόνια παραμένει σχεδόν αναλλοίωτο, πάντα όμως έχει μικρές αλλαγές για να έχουν ένα λόγο παραπάνω να το αγοράσουν όσοι θέλουν, αλλά και να προσελκύσουν αυτούς που ήδη το διαθέτουν να το αλλάξουν με ένα πιο καινούργιο μοντέλο. Όπως φαίνεται εξωτερικά ξεχωρίζει η μεγάλη μάσκα με το σήμα της ρώσικης εταιρείας, αλλά και τα φωτιστικά σώματα που είναι στρογγυλά.

Το ανανεωμένο Niva διαθέτει νέο πίνακα οργάνων, με αναλογικό στροφόμετρο και ταχύμετρο, αλλά και μια μικρή ψηφιακή οθόνη για τα χιλιόμετρα και άλλες ενδείξεις. Επιπλέον, υπάρχουν δύο νέοι εξωτερικοί χρωματισμοί, αλλά και νέες γκρι ζάντες. Επιπλέον, υπάρχουν και οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 16” για πιο όμορφο οπτικό αποτέλεσμα. Τέλος, υπάρχουν και οι προβολείς ομίχλης που βρίσκονται χαμηλά στον προφυλακτήρα. Η πιο σημαντική αλλαγή όμως είναι τα νέα θερμαινόμενα καθίσματα, αλλά και οι εξωτερικοί ηλεκτρικοί και θερμαινόμενοι καθρέπτες.

Μηχανικά υπάρχει ο γνωστός κινητήρας βενζίνης χωρητικότητας 1,7 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 83 ίππους. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 17”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 142 χλμ/ώρα. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, με την κίνηση να μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς. Όσο για το κόστος; Το SUV της Lada ξεκινά στην αγορά της Ρωσίας από 7.500€, ενώ η ακριβότερη έκδοση φτάνει τα 8.600€.