Το Picanto είναι το μικρότερο μοντέλο της Kia και οι Κορεάτες προσπαθώντας να τονώσουν τις πωλήσεις του μοντέλου τους έκαναν ένα μικρό facelift που περιλαμβάνει αλλαγές στη σχεδίαση, νέες τεχνολογίες και νέους κινητήρες. Οι αλλαγές εξωτερικά έρχονται στους νέους προφυλακτήρες τα LED φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω, στα νέα χρώματα (Lime Pack, Orange Pack, Red Pack, Green Pack) και στις νέες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 16”.

Στο εσωτερικό πλέον υπάρχει η μεγαλύτερη οθόνη αφής του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας μεγέθους 8”, ενώ στον πίνακα οργάνων παραμένει αυτή των 4,2”. Επιπλέον, υπάρχουν τα συστήματα Apple CarPlay και Android Auto για τη σύνδεση με τα smartphone, ενώ διατίθεται και το σύστημα τηλεματικής UVO Phase II. Στα συστήματα ασφαλείας περιλαμβάνονται πλέον όλων των προηγούμενων η υποβοήθηση της οδήγησης, το Lane Following Assist και το Forward Collision-Avoidance Assist.

Μηχανικά το ανανεωμένο Picanto προσφέρεται με τον 3κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο T-GDi κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1 λίτρου, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 100 ίππους. Φυσικά, υπάρχει και ο ατμοσφαιρικός κινητήρας χωρητικότητας 1 λίτρου, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 67 ίππους. Και οι δύο κινητήρες συνδυάζονται με το 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή με το αντίστοιχο αυτόματο.

Το ανανεωμένο Kia Picanto είναι ευέλικτο, γρήγορο και ασφαλές, κάτι που είναι ο τέλειος συνδυασμός για την πόλη. Για όσους ενδιαφέρονται θα πρέπει να γνωρίζουν πως το ανανεωμένο μοντέλο θα βρεθεί στην ευρωπαϊκή αγορά μέσα στο φθινόπωρο. Το μόνο που μένει να δούμε είναι η τιμολογιακή πολιτική.