Η ηλεκτροκίνηση συνεχώς κερδίζει έδαφος στην αγορά αυτοκινήτου. Η BMW το γνωρίζει καλύτερα από όλους αυτό και πλέον μπαίνει γερά στη μάχη των αμιγώς ηλεκτρικών SUV με το ολοκαίνουργιο iX. Σύμφωνα με τους Γερμανούς το νέο μοντέλο προχωρά τη BMW σε μια νέα φιλοσοφία σχεδίασης, οδηγικής απόλαυσης, ευελιξίας και πολυτέλειας.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες ξεχωρίζει η μεγάλη γνωστή διπλή μάσκα, η οποία όμως είναι εντελώς κλειστή, ενώ το σήμα της BMW παραμένει ακριβώς από πάνω από τη μάσκα στο καπό. Τα LED φωτιστικά σώματα, με τα LED φώτα ημέρας είναι αυτά που προσπαθούν να δώσουν περισσότερη ομορφιά στη σχεδίαση, ενώ οι νευρώσεις στο καπό θέλουν να το κάνουν πιο άγριο. Οι μπλε λεπτομέρειες δίνουν μια άλλη όψη, ενώ στο πίσω μέρος ξεχωρίζει η αεροτομή και τα πολύ λεπτά φωτιστικά σώματα. Επιπλέον, τα πλαϊνά παράθυρα δεν έχουν πλαίσιο κάτι που θέλει να δώσει στο αυτοκίνητο μια πιο σπορ εκδοχή.

Στο εσωτερικό υπάρχουν υλικά υψηλής ποιότητας που ανεβάζουν τον πήχη της πολυτέλειας. Η πανοραμική κρυστάλλινη οροφή θέλει να προσφέρει μεγαλύτερη ορατότητα, αλλά και περισσότερο ρομαντισμό για όσους το θέλουν. Τα καθίσματα με τη διχρωμία προσφέρουν μεγαλύτερη άνεση, ενώ το τιμόνι με τις δύο ακτίνες και τα χειριστήρια έχει καλύτερη απόκριση. Φυσικά, αυτό που ξεχωρίζει είναι οι δύο μεγάλες οθόνες μια με τον πίνακα οργάνων και μια αφής με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.  

Μηχανικά η νέα BMW iX διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 500 ίππους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες το 0-100 επιτυγχάνεται σε λιγότερο από 5”, ενώ η μέση κατανάλωση είναι 21 kWh/100χλμ, με την αυτονομία να ξεπερνά τα 600 χιλιόμετρα. Με τον ταχυφορτιστή των 200 kW απαιτούνται λιγότερο από 40’ για να φορτίσει στο 80% η μπαταρία. Με έναν κανονικό φορτιστή χρειάζονται λιγότερες από 11 ώρες για μια πλήρη φόρτιση σε οικιακή πρίζα.

Το νέο μοντέλο διαθέτει όλα τα νέα συστήματα ασφαλείας, αλλά αυτό που επικεντρώνονται οι Γερμανοί είναι η αυτόνομη οδήγηση και το αυτόματο παρκάρισμα. Η νέα BMW iX είναι ένα από τα αυτοκίνητα που έχουν δικό τους το μέλλον, αφού όπως όλα δείχνουν οδεύουμε με την ηλεκτροκίνηση σε πολύ γρήγορους ρυθμούς αλλαγών. Το νέο μοντέλο αναμένεται να μπει στην παραγωγή το δεύτερο 6μηνο του 2021 και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της BMW στο Dingolfing της Γερμανίας.