Η Abarth ανακοίνωσε μέσω του επίσημου αντιπροσώπου της την έλευση και τη διάθεση του νέου 595 Esseesse στην ελληνική αγορά. Το μικρό δυνατό μοντέλο μπορεί να μην έχει διαφορές από τα Abarth που βρίσκονται ήδη στην αγορά, όμως διαθέτει λευκά διακοσμητικά αυτοκόλλητα, λευκούς καθρέπτες και λευκές ζάντες αλουμινίου μεγέθους 17”.

Επιπλέον, συναντάμε τις τετραπίστονες δαγκάνες της Brembo, τα αμορτισέρ της Koni, τα ελατήρια της Eibach, ενώ στον κινητήρα υπάρχει το φίλτρο της BMC. Μπαίνοντας στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα bucket καθίσματα με ανθρακονήματα και Alcantara της Sabelt, ενώ υπάρχει και το λογότυπο “70th Anniversary”. Το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Uconnect με την οθόνη αφής μεγέθους 7”, αλλά και τα συστήματα Apple CarPlay και Android Auto κάνουν πιο εύκολη τη ζωή του οδηγού.

Μηχανικά το Abarth 595 Esseesse τροφοδοτείται από τον T-Jet κινητήρα χωρητικότητας 1,4 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 180 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 25,4 κιλά. Για όποιον ενδιαφέρεται το νέο Abarth 595 Esseesse κοστίζει 28.150€ με το μηχανικό κιβώτιο, ενώ με το αυτόματο ανεβαίνει στα 28.800€.