Η Lada στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκίνητου που διεξάγεται στη Μόσχα παρουσίασε ένα νέο πρωτότυπο μοντέλο που κατά πολλούς αποτελεί το διάδοχο του Niva, αφού μετά από πολλά χρόνια, επιβάλλεται μια αλλαγή στο πιο δημοφιλές μοντέλο των Ρώσων.

Το πρωτότυπο μοντέλο υπόσχεται νέες περιπέτειες με έμφαση στις εκτός δρόμου διαδρομές. Η εξωτερική εμφάνιση έχει στοιχεία από το Χ – Ray, ενώ σχεδιαστικά θυμίζει περισσότερο κάτι από διαστημικό όχημα, παρά από αυτοκίνητο. Οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 21”, υπερτονίζουν το ύψος του οχήματος, ενώ στο πίσω μέρος τα μεγάλα φωτιστικά σώματα προσπαθούν να δέσουν με την όψη του αμαξώματος.

Εσωτερικά το 4×4 Vision Concept διαθέτει μια μεγάλη οθόνη αφής για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, αλλά και ψηφιακό πίνακα οργάνων, ενώ οι αεραγωγοί έχουν τοποθετηθεί κάθετα. Το τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια στο τιμόνι δίνουν μεγαλύτερη ευκολία κινήσεων στον οδηγό.

Από τα μηχανικά μέρη δεν αποκαλύφθηκε τίποτα, αφήνοντας τη φαντασία του καθενός να πάει όπου θέλει σχετικά με τον κινητήρα και τις επιδόσεις. Φυσικά, μια αλλαγή το Niva τη χρειάζεται, αλλά δε γνωρίζουμε τελικά αν οι Ρώσοι αποφασίσουν να το αλλάξουν. Στο μέλλον θα φανούν όλα.