Πριν λίγες ημέρες η Toyota αποκαλύπτοντας την Corolla για την αγορά της Ιαπωνίας είχε αναφέρει πως το νέο μοντέλο στην Ευρώπη θα ονομάζεται Auris. Τελικά οι ίδιοι οι γιαπωνέζοι έκαναν την έκπληξη ανακοινώνοντας πως το όνομα Corolla υιοθετήθηκε παγκοσμίως για τα μοντέλα της νέας γενιάς Hatchback, Sedan και Wagon. Αυτά αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη στις αρχές του 2019, αντικαθιστώντας οριστικά την ονομασία Auris.

Εκτός από τρεις διαφορετικές πλατφόρμες που θα κυκλοφορήσουν οι Ιάπωνες ανέφεραν πως μέσα σε αυτές θα υπάρξει και υβριδικό μοντέλο ακολουθώντας τις εξελίξεις στην αυτοκίνηση. Η Corolla είναι το πιο δημοφιλές όνομα μοντέλου παγκοσμίως, με περισσότερα από 45.000.000 πωλήσεις από την εισαγωγή της στην αγορά το 1966.

Σίγουρα η επαναφορά της Corolla στην παγκόσμια αγορά θα φέρει νέες πτυχές στην ιαπωνική εταιρεία, αφού είναι ίσως το πιο αγαπητό αυτοκίνητο. Όπως όλα δείχνουν την πρώτη ευρωπαϊκή της παρουσία θα τη δούμε στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκίνητου στο Παρίσι τον Οκτώβριο. Λίγη υπομονή.