Το Nissan 240SX είναι ένα από τα αυτοκίνητα που έχουν αφήσει το δικό τους στίγμα στην αυτοκίνηση. Πόσο μάλλον όταν πλέον μετράει 30 χρόνια ζωής και έχει μόλις 118.400 χιλιόμετρα στο κοντέρ. Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι του 1990 με το χρωματισμό Cherry Red Pearl και διαθέτει αναδιπλούμενους προβολείς, αφαιρούμενη αναδυόμενη ηλιοροφή, κεραία, διπλή απόληξη της εξάτμισης και τις εργοστασιακές ζάντες μεγέθους 15”, με τα ελαστικά Turanza QL10 της Bridgestone.

Μπορεί το αυτοκίνητο να έχει κάποιες κηλίδες στο χρώμα, καθώς και μια μικρή ρωγμή στο παρμπρίζ όμως δεν εμπόδισε σε καμία περίπτωση τον νέο αγοραστή να δαπανήσει τα χρήματα αυτά που ζητήθηκαν για να το αποκτήσει. Στο εσωτερικό, το σπορ μοντέλο διαθέτει γκρι υφασμάτινα καθίσματα, το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι της Nissan και το δερμάτινο επιλογέα ταχυτήτων.

Από μηχανικής πλευράς το Nissan 240SX τροφοδοτείται από τον 4κύλινδρο ατμοσφαιρικό κινητήρα χωρητικότητας 2,4 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 140 ίππους. Μπορεί να μη φτάνει τη δύναμη των σημερινών αυτοκίνητων, αλλά έχει τη δική του αίγλη. Το αυτοκίνητο για να καταλήξει στο νέο του ιδιοκτήτη βγήκε σε πλειστηριασμό στην Αμερική και πουλήθηκε για 32.750$. Μπορεί να ακούγονται πολλά τα χρήματα για ένα τόσο παλιό αυτοκίνητο, όμως εμείς πιστεύουμε πως αξίζει και με το παραπάνω. Εσείς;