Η Mercedes-Benz S-Class πάντα έδινε μια άλλη αίγλη στα μοντέλα της γερμανικής φίρμας. Άλλωστε πάντα προσπαθούσε να προσφέρει περισσότερα από τα άλλα μοντέλα της μάρκας. Η νέα S-Class θέλει να δώσει στο αγοραστικό κοινό ακόμη περισσότερα. Σύμφωνα με τους Γερμανούς όποιος την αποκτήσει θα νιώσει τη άνεση, θα απολαύσει την πολυτέλεια, ενώ όταν χρειαστεί θα έχει και την ταχύτητα.

Το νέο μοντέλο έχει μήκος 5,17 μέτρα, πλάτος 2,10 μέτρα και ύψος 1,50 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο φτάνει τα 3,10 μέτρα. Εξωτερικά δεσπόζει η μεγάλη μάσκα, με το γνωστό αστέρι να βρίσκεται επάνω στο καπό. Τα LED φωτιστικά σώματα, μαζί με τα LED φώτα ημέρας δίνουν μια νέα όψη, ενώ απουσιάζουν οι προβολείς ομίχλης, οι οποίοι έχουν αντικατασταθεί από τα μεγαλύτερα ανοίγματα στον προφυλακτήρα για την καλύτερη ροή του αέρα και την ψύξη του κινητήρα. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν τα μεγάλα LED φωτιστικά σώματα και η διπλή απόληξη της εξάτμισης.

Μπαίνοντας στο εσωτερικό υπάρχει η OLED οθόνη αφής μεγέθους 12,8” που είναι τοποθετημένη κάθετα και περιλαμβάνει το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας MBUX. Επιπλέον, υπάρχει και ο τρισδιάστατος ψηφιακός πίνακας οργάνων μεγέθους 12,3”, καθώς και η Head-up Display οθόνη για να μην αποσπάται η προσοχή του οδηγού από το δρόμο. Φυσικά, η πολυτέλεια τονίζεται από τα δερμάτινα καθίσματα και το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια.

Για τους πίσω επιβάτες υπάρχουν οι οθόνες μεγέθους 11,6” στα προσκέφαλα τον εμπρός καθισμάτων, ενώ υπάρχει και το ηχοσύστημα με τα 30 ηχεία που ανεβάζει την εμπειρία του ήχου στο έπακρο. Στο νέο μοντέλο υπάρχουν 27 λιγότερα κουμπιά, αφού οι περισσότερες λειτουργίες γίνονται με την αφή. Τέλος, υπάρχει και το σύστημα φωνητικής υποβοήθησης “Hey Mercedes” και ο κρυφός φωτισμός που αποτελείται από 250 LED.

Μηχανικά υπάρχουν σύνολα βενζίνης, πετρελαίου και μια Plug-in υβριδική έκδοση. Οι εκδόσεις βενζίνης είναι η S450 και η S500, οι εκδόσεις πετρελαίου είναι οι S350d, S350d 4Matic και S400d 4Matic, ενώ η υβριδική έκδοση είναι η S580e. Η S450 και η S550 αποτελούνται από το κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 3 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 367 και τους 435 ίππους, ενώ η μέγιστη ροπή είναι 50,9 και 53 κιλά αντίστοιχα.

Αντίθετα οι εκδόσεις πετρελαίου αποτελούνται από τον κινητήρα χωρητικότητας 3 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 286 και τους 330 ίππους, ενώ η μέγιστη ροπή είναι 61,1 και 71,3 κιλά αντίστοιχα. Τέλος, η υβριδική έκδοση αποτελείται από τον κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 3 λίτρων και από έναν ηλεκτροκινητήρα, με τη συνδυαστική ισχύ να φτάνει τους 510 ίππους.

Στη νέα Mercedes-Benz S-Class περιλαμβάνονται τα E-Active Body Control και το Pre-Safe Impulse Side Control. Σε περίπτωση επικείμενης σύγκρουσης ενεργοποιούνται οι αισθητήρες της υδροπνευματικής ανάρτησης, οι οποίοι ανυψώνουν το αμάξωμα κατά 80 χιλιοστά για να απορροφηθεί το μεγαλύτερο μέρος στο πάτωμα του αυτοκινήτου. Επιπλέον, υπάρχουν και οι μετωπικοί αερόσακοι, οι οποίοι προσφέρουν μεγαλύτερη προστασία και για τους πίσω επιβάτες.

Η νέα S-Class προσφέρει και τις αυτόνομες λειτουργίες οδήγησης επιπέδου 3, με το σύστημα Drive Pilot να μπορεί να αναλάβει την οδήγηση σε συγκεκριμένες με ταχύτητες έως 60 χλμ/ώρα. Βέβαια, αυτό δε σημαίνει πως ο οδηγός δε θα πρέπει να έχει την απαραίτητη προσοχή στο δρόμο ακόμα και όταν το σύστημα Drive Pilot είναι ενεργοποιημένο.

Για όσους ενδιαφέρονται μπορούν ήδη να αναζητήσουν το νέο μοντέλο στις αντιπροσωπείες της Mercedes-Benz. Η κατασκευή της νέας Mercedes-Benz S-Class θα γίνεται στο εργοστάσιο Werk 56 της γερμανικής φίρμας στην πόλη Sindelfingen, με τις πρώτες παραδόσεις να έχουν προγραμματιστεί για το Δεκέμβριο.