Ήδη έχουμε διανύσει παραπάνω από το πρώτο μισό του 2023 και ενώ απομένουν λιγότερο από 6 μήνες για να ολοκληρωθεί το έτος, η Mitsubishi αποκάλυψε τα σχέδια της για το 2024. Πιο συγκεκριμένα οι Ιάπωνες μέσα στο 2024 θα φέρουν τέσσερα ανανεωμένα μοντέλα, από τα οποία κανένα δε θα είναι καινούργιο. Στις εκδόσεις εξοπλισμού ουσιαστικά θα προστεθεί στο Outlander η Trail, ενώ στα υπόλοιπα μοντέλα δε θα αλλάξει τίποτα.

Το 2024 η συμμαχία Renault-Nissan-Mitsubishi θα αντλήσει 1.500.000.000$ σε μελλοντικές τεχνολογίες, αλλά και σε μια βελτιωμένη ηλεκτρισμένη σειρά προϊόντων. Μάλιστα ο στόχος των Ιαπώνων είναι το 50% των οχημάτων το 2030 να είναι ηλεκτρικά. Όσον αφορά στα μοντέλα της ιαπωνικής φίρμας το 2024 θα έρθει η ανανέωση του Outlander PHEV, το οποίο θα αποτελείται από τον κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 2,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 181 ίππους.

Παράλληλα, θα υπάρχει και η Plug-in Hybrid έκδοση, με τον κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 2,4 λίτρων και έναν ηλεκτροκινητήρα με τη συνδυαστική ισχύ να φτάνει τους 248 ίππους. Από πλευράς εξοπλισμού θα υπάρχει η νέα Platinum Edition, η οποία θα διαθέτει δίχρωμο αμάξωμα με ασημί χρώμα και μαύρη οροφή. Παράλληλα, θα υπάρχει και η Black Edition, που θα περιλαμβάνει μαύρα δερμάτινα καθίσματα, μαύρες ράγες οροφής και μαύρα διακοσμητικά παραθύρων.

Μέσα στο 2024 θα δούμε και το Mitsubishi Outlander Sport, το οποίο θα διαθέτει τον κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 148 ίππους, καθώς και τον κινητήρα χωρητικότητας 2,4 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 168 ίππους, ενώ θα συνδυάζεται με το CVT κιβώτιο, με την κίνηση να μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς.

Μέσα στο 2024 επίσης θα δούμε και το ανανεωμένο Eclipse Cross, το οποίο θα διαθέτει τον Turbo κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 152 ίππους. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το αυτόματο CVT κιβώτιο, με την κίνηση να μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς. Ακολούθως θα υπάρξει και το ανανεωμένο Mirage (Colt για την Ευρώπη), το οποίο θα κυκλοφορήσει σε Hatchback και Sedan εκδόσεις. Κάτω από το καπό θα υπάρχει ο 3κύλινδρος ατμοσφαιρικός κινητήρας βενζίνης χωρητικότητας 1,2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 78 ίππους.

Μπορεί η Mitsubishi να μη φέρει κανένα νέο μοντέλο το 2024 και να μείνει σε αυτά που ήδη υπάρχουν ανανεώνοντας τα, αλλά αυτό που προβληματίζει είναι τι θα γίνει με τους ρύπους και πια από αυτά θα βρεθούν στην ευρωπαϊκή αγορά. Εμείς πάντως θα θέλαμε σίγουρα να δούμε και πάλι την πλήρη γκάμα της Mitsubishi στη χώρα μας.