Επιστροφή της Subaru στα Rally με το Impreza WRX

Όταν ακούει κάποιος το όνομα Subaru είναι αυτονόητο πως το μυαλό του θα πάει στο αγωνιστικό Impreza. Και πως να μην πάει άλλωστε, αφού στο WRC και στα Rally μας έχει προσφέρει πολύ έντονες συγκινήσεις. Στην Αμερική η απόφαση για επιστροφή της Subaru στα Rally πάρθηκε από τη Subaru Motorsports, η οποία δημιούργησε ένα καινούργιο WRX για να συμμετάσχει στην κατηγορία Open 4WD του Αμερικάνικου Πρωταθλήματος Rally (ARA).

Η κατασκευή του αυτοκινήτου είναι εξ ολοκλήρου από ανθρακονήματα, με το συνολικό βάρος να είναι 1.315 κιλά. Φυσικά, όπως ήταν αναμενόμενο υπάρχουν τα roll cage, ενώ καινούργια είναι η ανάρτηση, όπως και τα φρένα. Παράλληλα, υπάρχει ένα bodykit που βελτιώνει τη ροή του αέρα. Για να ολοκληρωθεί το αγωνιστικό μοντέλο χρειάστηκαν 18 μήνες, όμως όπως φαίνεται από το αποτέλεσμα άξιζε και με το παραπάνω.

Μηχανικά το αγωνιστικό Impreza WRX τροφοδοτείται από τον Boxer Turbo κινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 320 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 52,5 κιλά. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 6τάχυτο σειριακό κιβώτιο, ενώ η κίνηση μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς.

Η Subaru στο ARA θα τρέξει με δύο πληρώματα συνολικά. Το πρώτο θα είναι με τους Brandon Semenuk και Keaton Williams, ενώ το δεύτερο που θα βρεθεί στο Impreza WRX θα είναι από την επόμενη χρονιά, όπου στο τιμόνι του θα βρίσκεται ο Travis Pastrana. Τέλος, ο πρώτος αγώνας που θα βρεθεί το νέο αγωνιστικό Impreza WRX θα είναι στο Ojibwe Forests Rally στις 24 και 25 Αυγούστου.