Η Ford ανακοίνωσε πως τα νέα S-Max και Galaxy πλέον θα διαθέτουν υβριδικό σύστημα κίνησης, αλλά και θα διατίθενται στην ευρωπαϊκή αγορά. Τα δύο MPV μοντέλα θα διαθέτουν πλούσιο εξοπλισμό. Πιο συγκεκριμένα θα προσφέρον την ψηφιακή οθόνη μεγέθους 10” για τον πίνακα οργάνων, το απομακρυσμένο κλείδωμα-ξεκλείδωμα, το FordPass Connect, τα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα μπροστινά καθίσματα, τα οποία στις πιο πλούσιες εκδόσεις θα είναι θερμαινόμενα και με λειτουργία μασάζ, καθώς και την ηλεκτρική πίσω πόρτα.

Τα S-Max Hybrid και Galaxy Hybrid μηχανικά διαθέτουν το ίδιο ακριβώς σύστημα με το υβριδικό Kuga. Πιο συγκεκριμένα λειτουργούν και τα δύο με τον κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 2,5 λίτρων και έναν ηλεκτροκινητήρα, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 187 ίππους. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 9,8”, ενώ με βάση τον κατασκευαστή η μέση κατανάλωση είναι 6,4 λίτρα/100χλμ.

Ο ηλεκτροκινητήρας συνδυάζεται με τη μπαταρία ιόντων λιθίου μεγέθους 1,1 kWh, ενώ βρίσκεται κάτω από το δάπεδο του χώρου αποσκευών. Για όσους ενδιαφέρονται και τα δύο μοντέλα θα είναι διαθέσιμα μέσα στο έτος, ενώ η κατασκευή τους θα γίνεται στο εργοστάσιο της Ford στη Valencia της Ισπανίας.