Η σειρά N Line της Hyundai όλο και κερδίζει έδαφος σε μια δύσκολή κατηγορία. Οι Κορεάτες ανακοίνωσαν τα χαρακτηριστικά της N Line έκδοσης του νέου Sonata, τα οποία δημιουργούν την έκπληξη, αφού μιλάμε για το πιο ισχυρό εργοστασιακό Sonata που έχει κυκλοφορήσει. Το νέο μοντέλο υπόσχεται ασφάλεια και δύναμη, κάτι που στις ημέρες που διανύουμε είναι το καλύτερο για ένα αυτοκίνητο.

Το Sonata N Line διαθέτει ένα μοναδικό kit αμαξώματος με βαθύτερα εμπρόσθια περιτονία και τέσσερις εξόδους εξαγωγής αντί για τα δύο που υπάρχουν στο απλό Sonata. Τα LED φωτιστικά σώματα, η πανοραμική ηλιοροφή, τα μαύρα καπάκια των καθρεπτών, η πίσω αεροτομή, η διπλή απόληξη της εξάτμισης και οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 19”, με ελαστικά Continental ProContact και διατάσεις 245/40, κάνουν το αμάξωμα πιο εντυπωσιακό.

Στο εσωτερικό, ξεχωρίζουν τα ενισχυμένα σπορ καθίσματα, με τις κόκκινες ραφές. Η ψηφιακή οθόνη για τον πίνακα οργάνων μεγέθους 12,3” και οθόνη αφής μεγέθους 10,2”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας το κάνουν πιο εντυπωσιακό. Το δερμάτινο τιμόνι, ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων και τα πεντάλ αλουμινίου δίνουν μια πιο σπορ εκδοχή. Οι τέσσερις επιλογές οδήγησης Normal, Sport, Sport + και Custom, αφήνουν τον οδηγό να παίξει όπως θέλει αυτός.

Μηχανικά το νέο Sonata N Line τροφοδοτείται από τον ισχυρό 4κύλινδρο Smartstream κινητήρα χωρητικότητας 2,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 290 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 42,9 κιλά. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο N διπλού συμπλέκτη των 8 σχέσεων, με την κίνηση να μεταφέρεται στους εμπρόσθιους τροχούς. Το πιο σημαντικό όμως είναι τα paddle shift στο τιμόνι για πιο γρήγορες αλλαγές ταχυτήτων.

Το N Power Shift (NPS) εμπλέκεται όταν το αυτοκίνητο επιταχύνει με πάνω από 90%, ελαχιστοποιώντας τη μείωση ροπής με τη χρήση ανοδικών αλλαγών για την παροχή μέγιστης ισχύος στους τροχούς μέσω κάθε αλλαγής ταχυτήτων. Αυτό δίνει στον οδηγό μια αίσθηση δυναμικής επιτάχυνσης κατά την αλλαγή. Μαζί με τα Rev Matching και Launch Control, το Sonata N Line βελτιστοποιείται ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες. Για παράδειγμα, το αυτοκίνητο θα κρατάει χαμηλότερες στροφές και μικρότερες ταχύτητες στις δύσκολες στροφές έτσι ώστε να υπάρχει απόλυτη ασφάλεια για τον οδηγό και τους επιβάτες.

Στο εξοπλισμό του Sonata N Line περιλαμβάνονται τα συστήματα υποβοήθησης αποφυγής σύγκρουσης εμπρός με ανίχνευση πεζών, έξυπνος έλεγχος ταξιδιού, Stop & Go, Assist High Beam, Lane Keeping Assist, Lane Follow Assist, προειδοποίηση προσοχής οδηγού, υποβοήθησης αποφυγής σύγκρουσης τυφλών σημείων με οπίσθιο βοηθητικό σύστημα αποφυγής σύγκρουσης και προειδοποίηση εξόδου ασφαλείας.

Το σύστημα Blue Link της Hyundai χρησιμοποιεί ενσωματωμένη τηλεματική για να επιτρέπει στους οδηγούς να ξεκινούν απομακρυσμένα το όχημά τους και να ελέγχουν την εσωτερική θερμοκρασία χρησιμοποιώντας την εφαρμογή smartphone MyHyundai. Η εφαρμογή επιτρέπει επίσης στους χρήστες είτε να κλειδώσουν, είτε να ξεκλειδώσουν τις πόρτες τους και να βρουν το όχημά τους σε πολυσύχναστο χώρο στάθμευσης με το Car Finder.

Όλα τα παραπάνω συνθέτουν το νέο Sonata N Line. Σίγουρα είναι το καλύτερο Sonata που έχουμε δει ποτέ. Το θέμα είναι πόσο θα κοστίζει στην ελληνική αγορά και όχι μόνο. Πάντως οι πληροφορίες λένε πως στην αμερικάνικη αγορά κοστίζει 33.200$, κάτι που σίγουρα το κάνει δελεαστικό.