Όταν το Πρωτάθλημα της Formula 1 αποτελείται από turbo μονοθέσια των οποίων η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 330 χλμ/ώρα, τότε το Safety Car και το ιατρικό αυτοκίνητο ή αλλιώς Medical Car δε θα μπορούσαν να ήταν κάτι υποδεέστερο. Η συνεργασία της Formula 1 με τη Mercedes συνεχίζεται και μπορεί η SLS AMG GT να μας ενθουσίασε, αλλά πλέον αποτελεί παρελθόν, αφού τη θέση της θα πάρει η AMG GT S. Στο τιμόνι για άλλη μια χρονιά, και συγκεκριμένα για 15η συνεχόμενη, θα βρίσκεται ο 44χρονος Γερμανός Bernd Maylander, ο οποίος για όσους δε γνωρίζουν ήταν πρώην οδηγός του DTM. Δίπλα του θα βρίσκεται ο Βρετανός αναλυτής της FIA στον τομέα των καυσίμων, Peter Tibbetts.

mercedes safety car 2Όπως αναφέραμε, μόνο ένα αυτοκίνητο αντάξιο προδιαγραφών F1 θα μπορούσε να ήταν το Safety Car. Κάτω από το καπό η AMG GT S κρύβει τον V8 κινητήρα χωρητικότητας 4 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 510 ίππους. Το ίδιο ισχύει και για το Medical Car, το οποίο δε θα μπορούσε να ήταν άλλο από την AMG C63 S Estate. Το εν λόγω μοντέλο θα βρίσκεται στα χέρια του 35χρονου Νοτιοαφρικανού Alan van der Merwe, ενώ συνοδηγός του θα είναι ο επικεφαλής γιατρός της FIA, Ian Roberts. Μαζί με τους δυο προαναφερθέντες θα βρίσκονται και ένας ή δυο γιατροί από τα κοντινότερα νοσοκομεία στην κάθε πίστα.

Φυσικά, δε μιλάμε για μια απλή C63 S Estate, αλλά για ένα σχεδόν πλήρες νοσοκομειακό αυτοκίνητο. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στο πορτμπαγκάζ βρίσκεται απινιδωτής και μάσκα παροχής οξυγόνου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της FIA, το ιατρικό αυτοκίνητο αναμένεται στην εκκίνηση να βρίσκεται πίσω από τους αγωνιζόμενους, ακολουθώντας τους, ενώ στο υπόλοιπο του αγώνα θα παραμένει στο Pit Lane και θα το βλέπουμε ξανά στην πίστα μόνο σε περίπτωση πολύ σοβαρού συμβάντος. Οι ώρες μετράνε αντίστροφα, τα μονοθέσια έχουν ήδη μπει στην πίστα για τα πρώτα δοκιμαστικά και τα δυο Mercedes είναι έτοιμα να προσφέρουν στο απόλυτο αυτό που θα ήθελε ο καθένας από τα αυτοκίνητα ασφαλείας.