Η Διεθνής Έκθεση Αυτοκίνητου της Γενεύης πλησιάζει και εκεί οι εταιρείες της αυτοκίνησης ετοιμάζονται να παρουσιάσουν τα νέα τους μοντέλα. Η Toyota στη συγκεκριμένη έκθεση θα ανοίξει τα χαρτιά της για τα νέα Aygo x-style και x-cite. Πρόκειται για δύο νέες εκδόσεις με διπλό χρωματισμό, αλλά και πολλά άλλα έξτρα που δε διαθέτουν τα άλλα Aygo.

Ο έντονος χρωματισμός διακρίνει και τα δύο, αφού στη μια περίπτωση κυριαρχεί το λευκό χρώμα με το μαύρο και το πορτοκαλί χρώμα να συνθέτουν τις δικές του πινελιές, ενώ στην άλλη κυριαρχεί το πορτοκαλί χρώμα με τις μαύρες πινελιές. Τα συγκεκριμένα μοντέλα ψάχνουν ιδιοκτήτες με φαντασία αλλά και να θέλουν κάτι διαφορετικό.

Η εντυπωσιακή εμφάνιση του μοντέλου το κάνει να ξεχωρίζει αμέσως, αφού διαθέτει τους νέους DRL προβολείς με τα φώτα ημέρας. Στο πίσω μέρος και εδώ διακρίνονται αμέσως τα LED φωτιστικά σώματα, ενώ ο προφυλακτήρας έχει αλλάξει. Το αμάξωμα ολοκληρώνεται με τις ζάντες αλουμινίου μεγέθους 15”.

Στον εσωτερικό διάκοσμο η οθόνη αφής ενημέρωσης και ψυχαγωγίας κάνει παιχνίδι τη ζωή του οδηγού. Το τριάκτινο τιμόνι διαθέτει όλα τα χειριστήρια που χρειάζεται, έτσι ώστε να μην αποσπάτε η προσοχή του οδηγού από το δρόμο. Τα μαύρα δερμάτινα καθίσματα είναι ιδιαίτερα άνετα, ενώ το μαύρο με το πορτοκαλί χρώμα συνδυάζονται άψογα.

Μηχανικά το AYGO διαθέτει τον 3κυλίνδρο DOHC Dual VVT-i κινητήρα χωρητικότητας 998 κ.εκ., με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 72 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 9,4 κιλά. Το 0-100 απαιτεί 13,8” για να ολοκληρωθεί, ενώ η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 160 χλμ/ώρα. Η μέση κατανάλωση με βάση τον κατασκευαστή είναι 4,1 λίτρα/100χλμ, ενώ οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται σε 93 γρ/χλμ.

Στο εξοπλισμό περιλαμβάνεται κλιματισμός, κάθισμα οδηγού ρυθμιζόμενο καθ’ ύψος, Start & Stop, σύστημα ψυχαγωγίας και πολυμέσων με οθόνη αφής μεγέθους 7” και τα συστήματα σύνδεσης για Smartphone Apple CarPlay και Android Auto. Η πιο έξυπνη κίνηση για τους Ιάπωνες είναι το Toyota Safety Sense. Το εν λόγω σύστημα συγκεντρώνει όλες μαζί τις τεχνολογίες ενεργητικής ασφάλειας που έχουν σχεδιαστεί για να αποτρέπουν ή να μετριάζουν τις συγκρούσεις.

Το σύστημα λειτουργεί από τα 10 έως τα 80 χλμ/ώρα και μπορεί να ανιχνεύει άλλα οχήματα μπροστά και να μειώνει τον κίνδυνο να τα χτυπήσει. Το PCS εκτελεί το σύστημα πέδησης για να δώσει επιπλέον δύναμη στο φρενάρισμα όταν ο οδηγός δεν πατάει το φρένο όσο χρειάζεται. Το σύστημα Alert Departure Alert παρακολουθεί τις σημάνσεις των λωρίδων κυκλοφορίας και βοηθά στην αποφυγή αλλαγής λωρίδας, προειδοποιώντας τον οδηγό με ακουστική και οπτική ειδοποίηση.

Τα νέα Toyota Aygo x-style και x-cite όπως αναφέραμε θα παρουσιαστούν στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης από τις 7 έως τις 17 Μαρτίου. Στην αγορές τόσο της Ευρώπης, αλλά και της Ιαπωνίας αναμένονται στο τελείωμα της άνοιξης και είναι σίγουρο πως όποια έκδοση και να προτιμήσουν οι υποψήφιοι αγοραστές θα ενθουσιαστούν.