Το Ford Bronco έχει τη δική του ιστορία στην αυτοκίνηση. Το αμερικάνικο μοντέλο υπήρχε από το 1965 έως το 1996 όπου και σταμάτησε η παραγωγή του. Οι άνθρωποι της Ford βλέποντας το έντονο ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού αποφάσισε να επαναφέρει το ιδιαίτερο SUV, αλλά με πολλές αλλαγές σε σχέση με εκείνα τα χρόνια.

Το νέο Bronco θα έχει δύο εκδόσεις την κλασσική 4θυρη και τη Sport δίπορτη. Ουσιαστικά η Sport έκδοση είναι η ανοιχτή έκδοση που το κάνει καθαρά αυτοκίνητο εκτός δρόμου. Η έκδοση με τις δύο πόρτες έχει μήκος 4,41 μέτρα, πλάτος 2,01 μέτρα, ύψος 2.00 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο φτάνει τα 2,54 μέτρα. Αντίθετα η 4θυρη έκδοση έχει μήκος 4,81 μέτρα, πλάτος 2,01, ύψος 1,99 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο μεγαλώνει αρκετά φτάνοντας τα 2,94 μέτρα.

Το Bronco έχει απόσταση από το έδαφος 29,4 εκατοστά, ενώ μπορεί να κινηθεί ακόμα και μέσα στο νερό, με το βάθος να φτάνει μέχρι τα 85 εκατοστά. Το πλαίσιο του αυτοκινήτου είναι από ατσάλι, ενώ η ανάρτηση προσφέρει μεγαλύτερη διαδρομή τόσο μπροστά, όσο και πίσω. Η μπροστινή ανάρτηση είναι καινούργια και πλήρως ανεξάρτητη. Στο πίσω μέρος υπάρχει ημιάκαμπτος άξονας με ελατήρια και πέντε συνδέσμους. Και στους δύο άξονες μπορούν να τοποθετηθούν ηλεκτρικά ελεγχόμενα διαφορικά, καθώς και τα αμορτισέρ της Bilstein.

Μηχανικά το νέο μοντέλο διαθέτει δύο κινητήρες βενζίνης. Η βασική έκδοση αποτελείται από τον EcoBoost κινητήρα χωρητικότητας 2,3 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 230 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 42,8 κιλά. Για όσους δεν αρκούνται υπάρχει και ο πιο ισχυρός V6 EcoBoost χωρητικότητας 2,7 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 310 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 55,2 κιλά. Ο πρώτος κινητήρας συνδυάζεται με το 7τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή με το αυτόματο των 10 σχέσεων, ενώ ο δεύτερος μόνο με το αυτόματο των 10 σχέσεων, με την κίνηση και στις δύο περιπτώσεις να μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς.

Το νέο Ford Bronco περιλαμβάνει το Trail Toolbox, το οποίο διαθέτει τα συστήματα Trail Control που είναι ένα Cruise Control χαμηλής ταχύτητας για οδήγηση σε εκτός δρόμου διαδρομές, το Trail Turn Assist, το οποίο μειώνει την ακτίνα στροφής εκτός δρόμου με τη βοήθεια του Torque Vectoring και το Trail One-Pedal Drive, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στο αυτοκίνητο να είναι πιο σίγουρο και πιο σταθερό όταν ανεβαίνει σε βράχους.

Όλα αυτά συμπληρώνουν το νέο Ford Bronco, το οποίο όπως φαίνεται και από το στυλ που έχει είναι ένα αυτοκίνητο που προτιμά τις δύσκολες διαδρομές με τα όποια εμπόδια έχει να αντιμετωπίσει. Άλλωστε το αμερικανικό μοντέλο είναι κάτι παραπάνω από ένα καθαρόαιμο SUV για έντονες συγκινήσεις.