Η Ferrari αποκάλυψε με κάθε επισημότητα τα δύο νέα μοντέλα της που όχι μόνο εντυπωσιάζουν, αλλά δείχνουν πως η ιταλική φίρμα αποφάσισε να παρουσιάσει και κάτι διαφορετικό. Πρόκειται για τα Monza SP1 και SP2, δύο μοντέλα που έχουν τη δική τους ιστορία και είναι εμπνευσμένα από τα κλασσικά μοντέλα του 1940 και 1950.

Η πρώτη ματιά δείχνει ξεκάθαρα δυο ανοιχτά μοντέλα, με το ένα να έχει μόνο τη θέση του οδηγού και το άλλο να είναι αυστηρά διθέσιο. Το επιθετικό σχήμα, αλλά και το πόσο χαμηλά είναι επιδεικνύουν το πόσο ταχύτητα και ασφαλή τα θέλουν οι Ιταλοί μηχανικοί. Ένα άλλο από τα χαρακτηριστικά που το διαφοροποιούν είναι ότι οι πόρτες ανοίγουν προς τα πάνω.

Η κατασκευή του είναι εξ ολοκλήρου από Carbon, ενώ δεν έχουν ούτε παρμπρίζ, αλλά ούτε και οροφή, με το βάρος να είναι 1.500 κιλά για την SP1 και 1.520 κιλά για την SP2. Μηχανικά τροφοδοτούνται από το V12 κινητήρα χωρητικότητας 6,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 810 ίππους, ενώ η μέγιστη ροπή φτάνει τα 73,3 κιλά. Το 0–100 επιτυγχάνεται σε μόλις 2,9”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 300 χλμ/ώρα.

Φυσικά, η Ferrari δεν ανακοίνωσε την τιμή, αλλά αποκάλυψε πως υπολογίζεται να κατασκευαστούν 200 κομμάτια, τα οποία θα καταλήξουν σε όσους πραγματικά επιθυμούν ένα τέτοιο αυτοκίνητο. Όπως και να έχει πάντως, θεωρητικά ένα τέτοιο Super Car οφείλει να κοσμεί τη συλλογή όσων εκτιμούν σωστά την αξία τους.