Η Hyundai προχώρησε στην ανανέωση του δημοφιλούς i30, ελπίζοντας πως θα ανταπεξέλθει στον ανταγωνισμό σε μια από τις πιο δύσκολες κατηγορίες, αφού υπάρχουν πολλές επιλογές. Ρίχνοντας μια πρώτη ματιά κάποιος στην εμφάνιση θα δει ότι οι αλλαγές δεν είναι πολλές, αφού οι Κορεάτες εστίασαν κυρίως στην ασφάλεια, αλλά και στους κινητήρες.

Η μεγάλη μάσκα με το σήμα της Hyundai είναι αυτά που δεσπόζουν στη μπροστινή όψη, ενώ πίσω δεσπόζουν τα μεγάλα φωτιστικά σώματα. Στο εσωτερικό προσφέρεται η οθόνη αφής μεγέθους 8”, η οποία προσφέρει το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Επιπλέον, προσφέρονται και τα συστήματα Android Auto και Apple CarPlay για τη σύνδεση του Smartphone με το αυτοκίνητο.

Η μεγαλύτερη αλλαγή έρχεται στο μηχανικό κομμάτι, αφού πλέον η Hyundai προσφέρει τον Smartstream AdBlue Diesel κινητήρα χωρητικότητας 1,6 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να έχει τρεις εκδόσεις 95, 115 και 136 ίππους. Η έκδοση με τους 95 ίππους συνεργάζεται με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ενώ οι άλλες δύο των 115 και 136 ίππων με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη των 7 σχέσεων. Τέλος, σύμφωνα με τον κατασκευαστή η μέση κατανάλωση είναι μόλις 3,8 χλμ/100χλμ.

Σίγουρα η ανανέωση του i30 θα ωφελήσει την Hyundai, αφού το συγκεκριμένο μοντέλο έχει μια αρκετά ικανοποιητική απήχηση στο αγοραστικό κοινό. Όσο για τις τιμές στη συγκεκριμένη έκδοση θα ξεκινούν για τους 95 ίππους από 17.090€, για τους 115 από 19.190€ και για τους 136 ίππους από 21.090€.