Τα ηλεκτρικά BYD στην Ελλάδα

Πριν λίγο καιρό η BYD παρουσίασε το ηλεκτρικό λεωφορείο (BYD BUS), που αναμένεται  στην ελληνική αγορά. Τώρα η ίδια εταιρεία είναι έτοιμη να φέρει στη χώρα μας το στόλο των αυτοκινήτων της. Την εισαγωγή των αυτοκίνητων θα κάνει ο Όμιλος Πετρόπουλος που ήδη έχει κάνει τις απαιτούμενες ενέργειες.

Οι πληροφορίες που έρχονται μέσα από το Newsauto.gr είναι ότι η BYD θα ξεκινήσει να βρίσκεται και στην ελληνική αγορά αυτοκίνητου. Το πρώτο αυτοκίνητο που αναμένεται είναι το BYD e6, το οποίο στην ευρωπαϊκή αγορά βρίσκεται εδώ και τρία χρόνια.

Το αυτοκίνητο έχει μήκος 4,5 μέτρα, πλάτος 1,82 μέτρα και ύψος 1,64 μέτρα. Ο ηλεκτρικός κινητήρας του e6 αποδίδει μέγιστη ισχύ 120 ίππους, ενώ η μέγιστη ροπή φτάνει τα 45,8 κιλά. Η μέγιστη ταχύτητα του είναι 140 χλμ/ώρα, ενώ η αυτονομία μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 300 χιλιόμετρα. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 30 kWh, ενώ η πλήρης φόρτιση απαιτεί μόλις δύο ώρες για να ολοκληρωθεί.

Το αν και κατά πόσο μπορεί η κινέζικη εταιρεία να πετύχει στη χώρα μας εξαρτάται από το αν μπορούν να υπάρξουν περισσότεροι σταθμοί φόρτισης, αφού μετά από 300 χιλιόμετρα αποστάσεων θα χρειάζεται μια πλήρης φόρτιση. Εμείς ευχόμαστε κάθε επιτυχία.