Μπορεί η ΕΛ.ΑΣ. να εκσυγχρονίζει το στόλο της για τις περιπολίες στη χώρα μας, όμως υπάρχουν κάποια περιπολικά στο εξωτερικό που πάντα θα συναρπάζουν. Ένα από αυτά είναι στη Γαλλία. Πρόκειται για την Alpine A110, όπου 26 αυτοκίνητα ντύθηκαν για τις ανάγκες της Εθνικής χωροφυλακής. Τα ειδικά διαμορφωμένα περιπολικά θα ριχτούν στη μάχη για την εθνική ασφάλεια της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα το σχέδιο της Γαλλικής Αστυνομίας λέει ότι θα χρησιμοποιηθούν για την καταδίωξη υψηλών ταχυτήτων, αλλά και για την καταπολέμηση διακίνησης ναρκωτικών. Για όσους δε γνωρίζουν κάτω από το καπό της Alpine A110 βρίσκεται ο Turbo κινητήρας 1,8 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 252 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 32,6 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 4,5”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 250 χλμ/ώρα.

Φυσικά, το μόνο που δεν αποκάλυψαν οι Γάλλου είναι αν τα 26 νέα περιπολικά είναι πειραγμένα ή όχι. Από όποια και πλευρά και να το δει κανείς είμαστε σίγουροι πως κανένας από εμάς δε θα ήθελε να το δει να γεμίζει τους καθρέπτες του αυτοκινήτου μας.