Όπως έχει ανακοινώσει η Audi από το τέλος του 2022 το Audi TT RS θα σταματήσει τις πωλήσεις του στην αμερικάνικη αγορά. Για αυτό το λόγο οι Γερμανοί δημιούργησαν μια περιορισμένη έκδοση με την ονομασία Heritage Edition προσπαθώντας να ικανοποιήσουν και τους τελευταίους που επιθυμούν να το αγοράσουν.

Μπορεί το TT RS να εξακολουθήσει να είναι διαθέσιμο σε αγορές εκτός των Η.Π.Α., όμως όσοι θέλουν θα μπορούν στην Αμερική να αγοράζουν τα TT και TTS και μετά από το τέλος του 2022. Η έκδοση Heritage Edition θα είναι αρκετά περιορισμένη, αφού μόλις 50 θα είναι οι τυχεροί που θα μπορούν να αποκτήσουν το νέο μοντέλο. Θα υπάρχουν 5 διαφορετικά χρώματα, τα οποία θα βρίσκονται σε 10 μονάδες το κάθε ένα συμπληρώνοντας των περιορισμένο αριθμό των 50.

Οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους των 20” κάνουν ακόμα πιο εντυπωσιακή την εμφάνιση της περιορισμένης αυτής έκδοσης. Εκτός όμως από αυτά η Audi πρόσθεσε στη συγκεκριμένη έκδοση μια ηλεκτρική αεροτομή, τα πίσω OLED φωτιστικά σώματα και τη σπορ εξάτμιση με τη διπλή απόληξη και τις μαύρες άκρες. Επιπλέον, υπάρχει ο πίσω διαχύτης και οι κόκκινες δαγκάνες των φρένων.

Εκτός από την ειδική βαφή, τα αυτοκίνητα θα συνδυάζονται από ένα “αποκλειστικό χαρτοφυλάκιο” με επιλογές για τις ταπετσαρίες συμπεριλαμβανομένων και των χρωματικών συνδυασμών που δεν είχαν προηγουμένως προσφερθεί σε πελάτες των Η.Π.Α. Στο εσωτερικό υπάρχουν τα δερμάτινα καθίσματα από Alcantara, όπως το τιμόνι και ο επιλογέας ταχυτήτων, ενώ για τα πόδια υπάρχουν τα πατάκια με το λογότυπο RS.

Κάτω από το καπό κρύβεται ο 5κύλινδρος κινητήρας χωρητικότητας 2,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 394 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 48,9 κιλά. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη των 7 σχέσεων, ενώ η κίνηση μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς. Η μόνη διαφορά της συγκεκριμένης έκδοσης είναι πως ο περιοριστής ταχύτητας έχει ανέβει στα 280 χλμ/ώρα, από 250 που είναι στο TT RS.

Όσοι Έλληνες κατοικούν στην Αμερική και ενδιαφέρονται θα πρέπει να γνωρίζουν πως το TT RS Heritage Edition ορίστηκε στα 81.495$ το κάθε ένα, ενώ υπάρχουν και οι φόροι των 1.045$ που ανεβάζουν την τελική τιμή στα 82.540$. Τέλος, σύμφωνα με την Audi η έκδοση TT RS Heritage Edition θα είναι διαθέσιμη για αγορά από τις αρχές του νέου έτους.