Τα αποτελέσματα του 57ου Rally Δ.Ε.Θ. Τάσος Κυρλαγκίτσης 2025

Οι Σωκράτης Τσολακίδης-Γιώργος Πολυζώης ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι στο 57ο Rally Δ.Ε.Θ. Τάσος Κυρλαγκίτσης 2025, με το οποίο έπεσε η αυλαία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Rally Ασφάλτου για το 2025. Ο τέταρτος και τελευταίος γύρος του θεσμού ξεκίνησε σε πανηγυρικό κλίμα το βράδυ του Σαββάτου 13 Σεπτεμβρίου, στον εξωτερικό χώρο της Δ.Ε.Θ.-Helexpo που γιορτάζει 100 χρόνια από την ίδρυση της, και συγκέντρωσε πλήθος κόσμου για την 57η έκδοση του σημαντικότερου αγώνα στη Βόρεια Ελλάδα.

Την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου, τα 35 πληρώματα που εκκίνησαν, αγωνίστηκαν σε 5 διαδρομές πλησίον της Θεσσαλονίκης. Οργανωτής ήταν ο ΑΟΘ-Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης ενώ μέγας χορηγός του αγώνα η “RS200 Motor Oil”, ενώ τη φετινή χρονιά την έμπρακτη στήριξη του στον αγώνα παρείχαν οι εταιρείες: Φέτα Βαλμά, Βίκος Cola, Express Service, Power Delcore και Viokar Plus.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και τη στήριξη του Υπουργείου Εσωτερικών Μακεδονίας Θράκης καθώς και τη πολύτιμη βοήθεια των Δήμων Θεσσαλονίκης, Πολυγύρου, Αριστοτέλη, Θέρμης & Λαγκαδά. Στο πλευρό του ΑΟΘ-Αυτοκινητιστικού Ομίλου Θεσσαλονίκης βρέθηκαν για άλλη μια χρονιά η Δ.Ε.Θ.-Helexpo όπως και η Ελληνική Αστυνομία, το Πυροσβεστικό Σώμα, μαζί με την Εθελοντική Διασωστική & Ανθρωπιστική Οργάνωση  “Έλληνες Διασώστες RescueGR” που διασφάλισαν υψηλές υπηρεσίες ασφαλείας και ιατρικής περίθαλψης κατά τη διάρκεια του 57ου Rally Δ.Ε.Θ. Τάσος Κυρλαγκίτσης 2025. Στο αγωνιστικό μέρος, ο πολυνίκης οδηγός του αγώνα, Σωκράτης Τσολακίδης έκλεισε με το καλύτερο τρόπο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Rally Ασφάλτου, στο μακροβιότερο αγώνα Rally της χώρας μας έπειτα από το παγκόσμιο Acropolis Rally.

Έχοντας την περίφημη καθοδήγηση του επίσης πολυνίκη συνοδηγού στον αγώνα, Γιώργου Πολυζώη, το δίδυμο του Skoda Fabia RS Rally2 επικράτησε στο 57ο Rally Δ.Ε.Θ. Τάσος Κυρλαγκίτσης 2025, πετυχαίνοντας το ταχύτερο χρόνο σε όλες τις Ειδικές Διαδρομές χωρίς να απειληθεί από τους αντιπάλους του και διεύρυνε το ρεκόρ του στις 9 νίκες. Στη δεύτερη θέση, στη πρώτη τους επίσκεψη πίσω από τα πηδάλια του Skoda Fabia R5, ολοκλήρωσαν τον αγώνα οι Τίτος Τιτάκης-Αλέξανδρος Χαλκιαδάκης. Με αυτό το αποτέλεσμα το κρητικό πλήρωμα έκλεισε επιτυχημένα τη χρονιά προσαρμογής του στα bucket του νέου του αγωνιστικού, κατακτώντας τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Rally Ασφάλτου.

Τρομερή μάχη δόθηκε για το τρίτο σκαλί του βάθρου η οποία κρίθηκε στα τελευταία μέτρα της τελευταίας Ειδικής Διαδρομής του αγώνα “Γαλάτιστα Βαλμά”. Μπορεί ο πρωταθλητής της κατηγορίας F2 από τον προηγούμενο αγώνα, Χρήστος Αυγερόπουλος, που είχε κατά συνθήκη δίπλα του τον Παντελή Παπανδρέου, να αγωνιζόταν χωρίς βαθμολογικό άγχος, παρόλα αυτά αυτό δεν τους εμπόδισε να τερματίσουν με το Peugeot 208 Rally4 στη τρίτη θέση της γενικής κατάταξης και να κατακτήσουν τη νίκη στην F2 και τη κλάση C5, αποτελώντας το ταχύτερο δικίνητο δίδυμο του αγώνα.

Αντίπαλοι τους στη μάχη με το χρονόμετρο, οι Δημήτρης κσι Μάνος Κτιστάκης που ξεπέρασαν τα προβλήματα που είχαν με το αγωνιστικό τους κατά τη διάρκεια της χρονιάς, και πάλεψαν μέχρι το τέλος για το βάθρο. Ο κρητικός συνδυασμός του Peugeot 306, αν και δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο του αγώνα παρόλα αυτά, τερμάτισε στη τέταρτη θέση του αγώνα κατακτώντας παράλληλα τη νίκη στη κατηγορία F2E που τους επέτρεψε να διατηρήσουν το τίτλο των πρωταθλητών της κατηγορίας για ακόμα μια χρονιά, όπως και το κύπελλο της κλάσης C3 όπου συμμετείχαν.

Άτυχοι στάθηκαν στον τελευταίο γύρο του πρωταθλήματος, οι επικεφαλής της βαθμολογίας της κλάσης C3, Θανάσης Στεργιάδης-Παναγιώτης Γαζγάζης (Citroen DS3 R3T) οι οποίοι αν και βρίσκονταν στην μάχη των δικίνητων στην πρώτη ειδική διαδρομή “Λιβάδι-Πετροκέρασα 1” είδαν τις ελπίδες τους να εξανεμίζονται στο πρώτο πέρασμα από το “Χολομώντας RS200” καθώς μια έξοδος στη διαδρομή τους ανάγκασε να χάσουν πολύτιμο χρόνο και θέσεις για διάκριση.

Στη δεύτερη διαδοχική τους συμμετοχή σε Rally Δ.Ε.Θ., οι Βούλγαροι Anton Titov-Alexander Spirov δε βρέθηκαν σε καλή μέρα και περιορίστηκαν με το Hyundai i20N Rally2 στη 5η θέση της γενικής κατάταξης, ενώ του ακολούθησαν οι ομοεθνείς τους Lyuben Kamenov-Valentin Budinov (Peugeot 208 Rally4) μαζί με τους Γιώργο Γεροδήμο-Θωμά Παπαθωμά (Renault Clio R3T) που ολοκλήρωσαν στην 6η και 7η θέση, αντίστοιχα. Μια 7η θέση η οποία, έστεψε το τρικαλινό δίδυμο, φιναλίστ της βαθμολογίας στη κατηγορία F2 στην παρθενική του εμφάνιση με τα χρώματα της “Βαλμά”.

Τα προαναφερθέντα δικίνητα πληρώματα, συμπλήρωσαν και το βάθρο των νικητών της F2, ακολουθώντας με την ίδια σειρά, τους νικητές Αυγερόπουλο-Παπανδρέου στο δεύτερο και τρίτο σκαλί του βάθρου της κατηγορίας. Ίδιο αποτέλεσμα με τη πρώτη τους επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη τη προηγούμενη χρονιά, σημείωσε το έτερο Βουλγάρικο R5 του αγώνα, Georgi Yankov-Cvetan Baldjiev οι οποίοι στη δεύτερη συμμετοχή του, με το Skoda Fabia R5 είδαν τη σημαία του τερματισμού 8οι.

Ο μοναδικός οδηγός ΑΜΕΑ στους ελληνικούς αγώνες Rally, Στράτος Σταματάκης, με συνοδηγό στο ειδικά διαμορφωμένο αγωνιστικό Peugeot 106 S16, Φίλιππο Φακουρέλη κατάφεραν να μπουν στην 10άδα ολοκληρώνοντας 9οι, με τη συμμετοχή τους για ακόμα μια χρονιά να δικαιώνεται, αφού πέτυχαν τη καλύτερη επίδοση τους σε αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Rally Ασφάλτου, τη τελευταία 7ετία και τους έχρισε φιναλίστ της βαθμολογίας C5. Με αυτό το αποτέλεσμα στο 57ο Rally Δ.Ε.Θ. Τάσος Κυρλαγκίτσης 2025, το πλήρωμα κατάφερε να ανέβει και στο τρίτο σκαλί του βάθρου της κλάσης C5, πίσω από τα υπερτροφοδοτούμενα Peugeot 208 Rally4 των Αυγερόπουλου-Παπανδρέου και Kamenov-Budinov.

“Πλήρωμα του αγώνα” για τους θεατές που κατέκλυσαν την Powerstage “Γαλάτιστα Βαλμά” αποσπώντας πολλές επευφημίες και χειροκρότημα ήταν οι Διονύσης Μαυροδής-Ιωάννης Σαρητσόγλου. Το δίδυμο του Subaru Impreza 555 που έκλεισε την πρώτη 10άδα του αγώνα, μπήκε στις καρδιές του κόσμου με το θέαμα που προσέφερε έπειτα από μικροέξοδο στο φημισμένο “άλμα της Γαλάτιστας” και την προσπάθεια επαναφοράς του τετρακίνητου αγωνιστικού στο δρόμο για τον τερματισμό. Το τετρακίνητο αγωνιστικό του Χαλκιδικιώτη οδηγού ακολούθησαν οι νικητές της Νορμάλ κατηγορίας Νίκος Σωτηριάδης-Θανάσης Καλίγκος με το “φτερουγάτο” Mitsubishi Lancer Evo IX, που ανέβηκαν τη ράμπα του τερματισμού 11οι.

Οι μόνιμοι νικητές της κλάσης C4, Ανδρέας Περάκης-Κώστας Κουρουγκιαούρης, επέτρεψαν στα θετικά αποτελέσματα κατακτώντας τη νίκη στη κλάση καθώς και στη δεύτερη θέση στην F2E. Το πλήρωμα του μπλε Peugeot 206, εξάντλησε τις πιθανότητες του για τη κατάκτηση του τίτλου στη κατηγορία F2E, παρόλα αυτά δεν κατάφερε να ακολουθήσει το ρυθμό των ανταγωνιστών του και πρωταθλητών Δημήτρη Κτιστάκη-Εμμανουήλ Κτιστάκη ολοκληρώνοντας ως φιναλίστ το φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Rally Ασφάλτου. Μια θέση πίσω από το αειθαλές Κρητικό πλήρωμα ολοκλήρωσαν, στην 13η θέση της γενικής κατάταξης οι Αλέξανδρος Αβραμίδης-Ράνια Κυρλαγκίτση με Citroen Saxo, κατέκτησαν τη νίκη στη κλάση C6.

Μια νίκη, η τρίτη σε Rally Δ.Ε.Θ. που ήρθε κάτω από έντονη συναισθηματική φόρτιση, αφού ο αγώνας 57ο Rally Δ.Ε.Θ. Τάσος Κυρλαγκίτσης 2025 ήταν αφιερωμένος στο πατέρα της συνοδηγού, ο οποίος έχασε μαζί με τη μητέρα της, τη ζωή του σε αεροπορικό δυστύχημα πριν 20χρόνια. Το θεσσαλονικιώτικο πλήρωμα, είδε τη τύχη να του χαμογελά στην έναρξη του αγώνα, όταν είδε το ταχύτατο πλήρωμα των τρεις φορές Κυπελλούχων της κλάσης, Γιάννη Κουτσοδήμου-Σπύρου Βλάγκα να αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το αγωνιστικό τους κατά τη διάρκεια της απλής διαδρομής προς την εναρκτήρια διαδρομή “Λιβάδι-Πετροκέρασα” δεχόμενοι ποινή 2:30”.

Ο συνδυασμός του κίτρινου Peugeot 106, οδηγώντας θεαματικά αλλά συνάμα γρήγορα, σημείωσε το καλύτερο χρόνο σε όλες τις διαδρομές του αγώνα στη κατηγορία του, ανέβηκε θέσεις στη κατάταξη και τερματίζοντας στη τέταρτη θέση της κλάσης εξασφάλισε το τρίτο τίτλο στη κλάση C6. Παράλληλα, ολοκλήρωσαν στην τέταρτη θέση της Νορμάλ κατηγορίας που τους έδωσε τη δυνατότητα να διατηρήσουν το κύπελλο της κατηγορίας Ν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Ακόμα μια εξαιρετική εμφάνιση σε Rally Δ.Ε.Θ. πραγματοποίησαν οι Petar Yordanov-Lyubka Yordanova. Το βουλγαρικό δίδυμο του Renault Clio Rally5, που τίμησε με τη παρουσία του για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την διοργάνωση του ΑΟΘ-Αυτοκινητιστικού Ομίλου Θεσσαλονίκης, έδωσε καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα μια συναρπαστική μάχη με το ασημένιο Saxo των νικητών, και ανταμείφθηκαν με ακόμα ένα τερματισμό στην 14η θέση της γενικής κατάταξης αλλά το δεύτερο σκαλί του βάθρου της κλάσης που συμμετείχαν.

Μια μεστή εμφάνιση που συνδυάστηκε με ακόμα ένα τερματισμό, σημείωσαν οι Σίμος Θεοφανίδης-Νίκος Αγγελάκης οι οποίοι βελτιώνοντας τους χρόνους τους σε κάθε πέρασμα έφεραν το Peugeot 207 R3T πίσω στο τερματισμό στη Νότια Πύλη της Δ.Ε.Θ.-Helexpo, στην 15η θέση της κατάταξης. Τους ακολούθησαν οι Νίκος Μανούσκος-Ταξιάρχης Μανούσκος, με Citroen Saxo, με το ντεμπούτο του συνοδηγού στους ελληνικούς αγώνες να χαρακτηρίζεται γουρλίδικο αφού συνδυάστηκε με το κύπελλο της τρίτης θέσης στη κλάση C6.

“Η τέχνη δε ξεχνιέται” για τον Δημήτρη Κουμποτή που επέστρεψε στα Rally έπειτα από απουσία 8 ετών και στη νέα του συνεργασία με συνοδηγό τον Νίκο Τσακίρη στο δεξί bucket του ανανεωμένου Peugeot 106 είδαν τη σημαία του τερματισμού στη 17η θέση της γενικής κατάταξης. Ένας συνδυασμός συνώνυμος με την ιστορία του Rally Δ.Ε.Θ. που ακολούθησε τη φετινή χρονιά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Rally Ασφάλτου, οι Δημήτρης Παρταλιός-Γιάννης Καφταντζής ολοκλήρωσαν μια θέση πίσω από το γαλλικό αγωνιστικό.

Στην επιστροφή του στους ελληνικούς αγώνες έπειτα από 18 ολόκληρα χρόνια, ο πολύπειρος συνοδηγός καθοδήγησε με μαεστρία τον 46χρονο οδηγό και μαζί κατάφεραν να ανέβουν στο τρίτο σκαλί του βάθρου της κατηγορίας, επίδοση που τους εξασφάλισε και την τρίτη θέση της βαθμολογίας στη κατηγορία F2E, τη φετινή χρονιά. Ο στόχος του τερματισμού και της διασκέδασης που είχαν εξαρχής θέσει για τη φετινή διοργάνωση οι Γιώργος Αγγελίδης-Πασχάλης Κέππας, επετεύχθη, με το πλήρωμα του Renault Clio RS να κλείνει τη πρώτη 20αδα του αγώνα.

Τη ράμπα του τερματισμού που βρισκόταν στην Νότια Πύλη της Δ.Ε.Θ.-Helexpo, κατάφεραν με τη σειρά τους να αντικρύσουν και οι Γιώργος Ξενοκώστας-Θάνος Αποστολίδης (Peugeot 106), Γιάννης Γιαλούρης-Μιχάλης Γιαλούρης (Suzuki Swift GTi), Γιάννης Αναστασοβίτης-Σάββας Κουγιουμτζόγλου (Peugeot 205), Βαγγέλης Μασιάλας-Ανδρέας Μασιάλας (Citroen Saxo), Άγγελος Κουτσούκος-Ευθύμης Μπόκαρης (Toyota Starlet), Μιλτιάδης Ανδρεάδης-Βασίλης Σούστας (Honda Civic Type R FN2), Θανάσης Στεργιάδης-Παναγιώτης Γαζγάζης (Citroen DS3 R3T).

Από τα 36 πληρώματα που εκκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου κατάφεραν να επιστρέψουν 27 συνδυασμοί. Μεταξύ των συμμετεχόντων που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη προσπάθεια τους, συγκαταλέγονται οι Άκης Καλούδης-Σάκης Τοπούζης (Mitsubishi Lancer Evo VIII), Θεόφιλος Κατσιώνης Γρανίτσας-Χρήστος Θεοφανίδης (Citroen Saxo), Κωνσταντίνος Αναγνωστάκης-Δημήτρης Αλεξιάδης (Suzuki Swift Sport), Γιάννης Μόσιος-Κωνσταντίνος Στέλλος (Citroen Saxo), Νίκος Τρυχίδης-Απόστολος Αβραμίδης (Citroen Xsara), Χρήστος Νιζάμης-Πέτρος Νιζάμης (Skoda 130RS), Παναγιώτης Καραμπαμπάς-Στράτος Αφεντούλης (Citroen AX), Γιώργος Κομματάς-Χρήστος Κίτσος (Nissan Micra).

Ο ΑΟΘ-Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης ευχαριστεί όλα τα πληρώματα και τα στελέχη που συμμετείχαν στο Rally Δ.Ε.Θ. Τάσος Κυρλαγκίτσης 2025 και ανανεώνει το ραντεβού του την επόμενη χρονιά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Rally, για την 58η διοργάνωση.

Νικητές κατηγοριών:

Γενική: Τσολακίδης-Πολυζώης (Skoda Fabia RS Rally2).

F2: Αυγερόπουλος-Παπανδρέου (Peugeot 208 Rally4).

F2E: Δημήτρης Κτιστάκης-Εμμανουήλ Κτιστάκης (Peugeot 306).

Under30: Ευάγγελος Μασιάλας-Ανδρέας Μασιάλας (Citroen Saxo).

N: Σωτηριάδης-Καλίγκος (Mitsubishi Lancer Evo IX).

C1: Τσολακίδης-Πολυζώης (Skoda Fabia RS Rally2).

C2: Μαυροδής-Σαρητσόγλου (Subaru Impreza).

C3: Δημήτρης Κτιστάκης-Εμμανουήλ Κτιστάκης (Peugeot 306).

C4: Περάκης-Κουρουγκιαούρης (Peugeot 206).

C5: Αυγερόπουλος-Παπανδρέου (Peugeot 208 Rally4).

C6: Αβραμίδης-Κυρλαγκίτση (Citroen Saxo)

Τα αποτελέσματα του 57ου Rally Δ.Ε.Θ. Τάσος Κυρλαγκίτσης 2025

57ο Rally Δ.Ε.Θ. 2025 Αποτελέσματα