Τα αποτελέσματα της 1ης Ανάβασης Ιωαννίνων

Με έντονο συναγωνισμό και πλούσιο θέαμα ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής η 1η Ανάβαση Ιωαννίνων, με τον νέο αγώνα της ΕΛΕΤΑ να δείχνει ότι έχει όλες τις προϋποθέσεις να εξελιχθεί σε μια σημαντική διοργάνωση και να ενταχθεί στο επίσημο καλεντάρι της ΟΜΑΕ τα αμέσως επόμενα χρόνια. Οι θεατές, που γέμισαν τις πλαγιές του Μιτσικελίου στα 4 χιλιόμετρα της διαδρομής, απόλαυσαν όχι μόνο τα 21 αγωνιστικά αυτοκίνητα, που πήραν εκκίνηση, αλλά και τη μαγευτική θέα στη λίμνη Παμβώτιδα, την πόλη των Ιωαννίνων και το Νησί.

Στο αγωνιστικό μέρος, ταχύτερος όλων ήταν ο Βασίλης Κανδηλιώτης με το ερυθρόλευκο Mitsubishi Lancer Evo VI, που σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στην Ομάδα Α, με συνολικό χρόνο 4:31.62. Τον δεύτερο καλύτερο χρόνο σημείωσε ο Χρήστος Λάππας με το Peugeot 106 Kitcar, ο οποίος με χρόνο 04:34.09 ήταν ο πιο γρήγορος οδηγός στην Ομάδα Ε. Την πρώτη τριάδα της άτυπης γενικής συμπλήρωσε ο Αντώνης Αντωνίου με το Mitsubishi Lancer Evo ΙΧ, που πρώτευσε και στην Ομάδα Ν.

Στην Ομάδα Ν το δεύτερο καλύτερο χρόνο ο Κωνσταντίνος Τασούλας με Peugeot 106 και τον τρίτο ο Φίλιππος Τζαφλίδης με Citroen Saxo, στην Ομάδα Α δεύτερος ο Γιώργος Οικονόμου με Citroen Saxo και ο Γιώργος Μπάης, και στην Ομάδα Ε στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Θεόδωρος Αθανασόπουλος από την ΑΛΜΑ Αιγίου με Renault Clio και στην τρίτη ο Βασίλης Λάτσης από τη Λέσχη 4Χ4 Πάτρας με Citroen Saxo.

Μεγάλος άτυχος του αγώνα ο Βαγγέλης Τσιούρης, ο οποίος οδήγησε στα όρια το Renault Clio της κλάσης Ε11 και έκανε τον καλύτερο χρόνο στο 1ο σκέλος, αν και εγκατέλειψε από μηχανική βλάβη και δεν ανέβηκε στο Β σκέλος. Το γεγονός αυτό του στέρησε τη συνέχεια, με τον οδηγό να κρατά την ικανοποίηση ότι ήταν ο ταχύτερος όλων, κάτι που είχε συμβεί και στα δοκιμαστικά του Σαββάτου. Άτυχος και ο Αλέξανδρος Γκουρογιάννης, το Honda Civic Type R, του οποίου παρουσίασε μηχανικό πρόβλημα κατά την επιστροφή του από το 1ο σκέλος και δεν μπόρεσε να συνεχίσει.

Ειδική αναφορά αξίζει στους Σπύρο Μανή και Φώτη Μάρη, οι οποίοι συμμετείχαν στην κατηγορία Formula Saloon με ένα BMW E36 Drift και ένα Nissan 200 Drift αντίστοιχα, προσφέροντας μοναδικό θέαμα, καθώς άφησαν πολύ λάστιχο στην άσφαλτο. Θερμά χειροκροτήθηκαν και οι Κώστας Κωσταγιάννης με το Zastava Yugo και Αθανάσιος Ζήσης με το Toyota Corolla.

Τις απονομές των κυπέλλων στους νικητές των κατηγοριών έκαναν ο δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου, ο αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Βασίλης Γοργόλης, ο αντιδήμαρχος Έργων του Δήμου Ιωαννιτών Γιώργος Αρλέτος, ο πρόεδρος της κοινότητας Λιγκιάδων Γιάννης Αυγέρης, ο Αστυνόμος Α’ του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων Γιώργος Tάσσης και στελέχη του αγώνα και της ΕΛΕΤΑ.

Τα αποτελέσματα της 1ης Ανάβασης Ιωαννίνων