Όπως είναι γνωστό εδώ και μερικά χρόνια οι φοιτητές που σπουδάζουν στη Skoda παρουσιάζουν ένα δικό τους μοντέλο ανά χρόνο, το οποίο φυσικά δε μπαίνει στην παραγωγή, αλλά μπορεί να έχει κάποια στοιχεία στα μελλοντικά της αυτοκίνητα. Το νέο μοντέλο ονομάζεται Roadiaq και μπορεί κάποιος να το χαρακτηρίσει αυτοκινούμενο όχημα, αφού διαθέτει ακόμα και κρεβάτι, ενώ άνετα γίνεται ένα φορητό γραφείο.

Το νέο Skoda Roadiaq έχει μήκος 4,64 μέτρα, πλάτος 1,89 μέτρα και ύψος 2.05 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο φτάνει τα 2,77 μέτρα. Οι 29 φοιτητές που το δημιούργησαν οραματίστηκαν τις ανάγκες ενός εξερευνητή ή ακόμα δύο ατόμων που θέλουν να ταξιδεύουν συνέχεια. Εξωτερικά ουσιαστικά το αυτοκίνητο θυμίζει κάτι από το Enyaq, όμως έχει μια επέκταση στον ουρανό και στο πίσω μέρος. Παράλληλα, έχει γίνει μετατροπή στην πίσω αριστερή πόρτα όπου έχει δημιουργηθεί και παράθυρο που διαθέτει κουρτίνα για τον ήλιο.

Στο εσωτερικό υπάρχει κρεβάτι, ένα μικρό έπιπλο που χρησιμοποιείται ως αποθηκευτικός χώρος και μια οθόνη της Philips μεγέθους 27”. Παράλληλα, υπάρχει σύνδεση στο διαδίκτυο, μια μηχανή εσπρέσο και πολλές πρίζες. Επιπλέον, υπάρχει και μια μικρή κουζίνα κάνοντας το οδηγό αυτόνομο ακόμα και σε ένα πολύ μεγάλο ταξίδι.

Μηχανικά το Roadiaq διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα, με τον εμπρόσθιο να είναι 80 kW και το πίσω 150 kW, με τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 16,5 κιλά και τα 31,6 κιλά αντίστοιχα. Οι κινητήρες συνδυάζονται με την μπαταρία ιόντων λιθίου μεγέθους 82 kWh, με τη μέγιστη αυτονομία να φτάνει τα 495 χιλιόμετρα.

Το νέο Skoda Roadiaq για να δημιουργηθεί χρειάστηκαν περισσότερες από 2.000 ώρες εργασίας που αντιστοιχούν σε 9 μήνες δουλείας. Το αποτέλεσμα είναι σίγουρα εντυπωσιακό, αφού μιλάμε για ένα αυτοκίνητο που προσφέρει πλήρη αυτονομία στον οδηγό και τους επιβάτες. Μπορεί το Roadiaq να μη μπει στην παραγωγή, όμως κάποιοι σίγουρα θα ήθελαν ένα τέτοιο όχημα να το έχουν στην κατοχή τους.