Τα αποτελέσματα της 12ης Seajets Ανάβασης Αρχαίας Αιγείρας 2024

Η 12η Seajets Ανάβαση Αρχαίας Αιγείρας 2024 ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 10 Μαρτίου, ύστερα από δύο συναρπαστικά σκέλη. Ο αγώνας στέφθηκε με πλήθος θεατών, ενθουσιώδεις οδηγούς και άψογη οργάνωση από την ΑΛΜΑ Αιγίου. Οι οδηγοί έδωσαν την μάχη τους σε κάθε κατηγορία, κάνοντας το καλύτερο και προσφέροντας στους αρκετούς θεατές, που βρέθηκαν σήμερα στο βουνό, μοναδικές στιγμές γεμάτες αδρεναλίνη.

Στην άτυπη μάχη του καλύτερο χρόνου της ημέρας νικητής βγήκε ο Αυγερόπουλος Χρήστος με Citroen Saxo, μόλις 0,3 δέκατα του δευτερολέπτου από τον δεύτερο Αργύρη Τσούλο με το θηριώδες Mitsubishi Colt. Στις επιμέρους κατηγορίες που διαμορφώνονται από φέτος για τον θεσμό του Κυπέλλου Αναβάσεων Πελοποννήσου, νικητής για την κατηγορία CAT 4 ήταν ο Γιώργος Μπάσδελης με το σπανιότατο και ιδιαίτερο Nissan Micra K11 Kit Car, σημειώνοντας την καλύτερη επίδοση και στα δύο σκέλη. Πίσω του για την δεύτερη θέση της κατηγορίας δόθηκε μία μάχη σώμα με σώμα. Επικράτησε ο Ανδρέας Λυκοθανάσης  με μόλις 0.27 δέκατα του δευτερολέπτου από τον Παναγιώτη Δεκή, στο σύνολο των δύο περασμάτων και οι δύο με ίδια αυτοκίνητα Peugeot 106 S16 N2.

Στην CAT 3 στο πρώτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Αυγερόπουλος Χρήστος με Citroen Saxo κάνοντας, όπως μας έχει συνηθίσει τα πιο “καθαρά” και γρήγορα περάσματα. Ακολούθησε δεύτερος ο περσινός πρωταθλητής αναβάσεων της Ομάδας Ε έως 2 λίτρα Σταύρος Χατούπης με Opel Corsa B. Στην τρίτη θέση μετά από πολύ μία πολύ καλή εμφάνιση, ανέβηκε ο Διονύσης Καλούδης με Peugeot 205. Ο δυναμικός και εντυπωσιακός Βασίλης Ντέρμας με το Opel Ascona, επικράτησε της CAT 2. Ακολούθησαν ο Ηλίας Λαζανάς με Ford Puma S1600 στην δεύτερη θέση, ενώ την τρίτη κατέκτησε ο Αθανάσιος Κουρνιάτης με το θρυλικό Ford Escort ΜΚ2.

Στην CAT 1 εκκίνησαν δύο οδηγοί τερματίζοντας στην πρώτη θέση ο Κάνσος Πάτροκλος με Volkswagen Golf MK2, αφού ο Χαρμαντάς Σπύρος εγκατέλειψε από βλάβη το Σάββατο. Στη Formula Saloon A2L  o Κανέλλος έκανε εκπληκτικούς χρόνους το διήμερο. Ενώ στην Formula Saloon T2 ο Ντίνος Ζυγογιάννης με το Skoda Fabia επικράτησε στην πρώτη θέση, αν και τον ταλαιπώρησαν κάποια μικροπροβλήματα με το αυτοκίνητό του. Στην δεύτερη θέση ακολούθησε ο Ντελίκος Ιωάννης με Mitsubishi Colt. Στην κατηγορία FST αν και χωρίς ανταγωνισμό ο Αργύρης Τσούλος κυνήγησε την απόλυτη επίδοση της ημέρας.

Αξίζει να επισημάνουμε και να συγχαρούμε για την συμμετοχή τους, τις τρεις γυναίκες που έδωσαν παρουσία σε αυτήν την ανάβαση. Με τις δύο από αυτές να καταφέρουν να τερματίσουν τον αγώνα. H Καμπέρου Χρυσάνθη με Ford Focus, η Χριστογιαννούλα Μαρία- Ιωάννα με Peugeot 106 και η άτυχη Παρασκευοπούλου Ελένη-Κεχαριτωμένη με Citroen Saxo.

Η ΑΛΜΑ Αιγίου εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια στους νικητές, στους υπόλοιπους συμμετέχοντες, στους θεατές που τίμησαν τον αγώνα με την παρουσία τους, και στους χορηγούς για την υποστήριξή τους.

Ευχαριστούμε:

  • Seajets (Μέγας Χορηγός)
  • Αντιπροσωπεία αυτοκινήτων Nissan και Suzuki Μπάσδελης (Κόρινθος)
  • Λάτσης ΑΕ VW και Audi (Πάτρα)
  • ΚΤΕΟ AUTOVISION Αιγίου
  • Royal Security Οικονόμου Θανάσης (Διακοπτό)

Τα αποτελέσματα της 12ης Seajets Ανάβασης Αρχαίας Αιγείρας 2024

anavasi arxaias aigeiras 2024 apotelesmata