Το μοντέλα WRX και WRX STI έχουν συνδεθεί με τις επιτυχίες της Subaru στα Rally. Βέβαια, μπορεί η Subaru πλέον να μην έχει την αίγλη που είχε στα Rally, αλλά τα μοντέλα της δεν περνάνε με τίποτα απαρατήρητα. Η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε τα ανανεωμένα WRX και WRX STI για το νέο έτος, τα οποία έχουν μικροδιαφορές σε σχέση με αυτά που κυκλοφορούν.

Ουσιαστικά η μεγαλύτερη διαφορά είναι ότι τα ανανεωμένα μοντέλα θα διαθέτουν την εισαγωγή εισόδου χωρίς κλειδί στο βασικό εξοπλισμό κάνοντας τα ακόμη πιο δελεαστικά. Από εκεί και πέρα θα υπάρχουν τα αυτόματα LED φωτιστικά σώματα, οι νέοι LED προβολείς ομίχλης, οι αυτόματοι υαλοκαθαριστήρες και οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 18” (19” στο WRX STI).

Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα θερμαινόμενα καθίσματα, η μεγαλύτερη οθόνη αφής μεγέθους 6,5” (7” στο WRX STI), με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, αλλά και το πανίσχυρο ηχοσύστημα της Harman Kardon. Επιπλέον, στο WRX STI υπάρχουν τα bucket καθίσματα με οσφυϊκή υποστήριξη, καθώς και το πακέτο παντός καιρού.

Μηχανικά δεν αλλάζει τίποτα, με την έκδοση WRX να διαθέτει το Boxer κινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 268 ίππους. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή με το CVT αυτόματο κιβώτιο, με την κίνηση να μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς.

Επιπλέον, καμία αλλαγή δεν έχουμε και στην ισχυρή έκδοση WRX STI, αφού κάτω από το καπό κρύβεται ο γνωστός υπερτροφοδοτούμενος Boxer κινητήρας χωρητικότητας 2,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 310 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 40 κιλά. Και εδώ υπάρχει η επιλογή του 6τάχυτου μηχανικού κιβώτιου ή αυτή του CVT, με την κίνηση να μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς.

Από πλευράς ασφάλειας προσφέρονται τα συστήματα Lane Departure, Sway Warning, Pre-Collision Throttle Management, Pre-Collision Brake Assist, Lane Keep Assist, Lane Departure Prevention, Lane Vehicle Start Alert, Adaptive Cruise Control, Blind Spot Detection, Lane Change Assist και Rear Cross-Traffic Alert.

Για όσους ενδιαφέρονται θα πρέπει να γνωρίζουν πως αρχικά η νέα έκδοση θα βρεθεί πρώτα στην ιαπωνική και στην αμερικάνικη αγορά και αργότερα αναμένεται και την Ευρώπη. Όσο για τις τιμές; Σίγουρα στην Αμερική είναι πιο δελεαστικές, αφού η έκδοση WRX ξεκινά από 27.495$, ενώ η έκδοση WRX STI αρχίζει από τα 37.245$.