Η φετινή χρονιά για τον Sergio Perez στη Racing Point BWT ήταν πάρα πολύ καλή. Παρόλα αυτά η ομάδα προτίμησε να εντάξει στο δυναμικό της τον Sebastian Vettel, αφήνοντας το Μεξικάνο οδηγό ελεύθερο. Πραγματικά θα ήταν κρίμα με βάση την απόδοση του να μην είναι στην F1 το 2021.

Τελικά βρέθηκε ομάδα για τον Perez και αυτή είναι η Red Bull Racing, η οποία προτίμησε έναν οδηγό πέρα από τα σπλάχνα της. Ο Perez θα αντικαταστήσει τον Albon, παρότι ο ισχυρός άντρας της αυστριακής ομάδος Dietrich Mateschitz δεν ήθελε να αλλάξουν οι οδηγοί. Τελικά οι Christian Horner και Helmut Marko κατάφεραν να πείσουν τόσο τον ισχυρό άνδρα της Red Bull Racing, όσο και τον Sergio Perez να συνεργαστούν για το 2021, με το Μεξικάνο οδηγό να γίνεται ο δεύτερος οδηγός της ομάδας μαζί με τον Max Verstappen.

Ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner, δήλωσε “Ο Alex είναι πολύτιμο μέλος της ομάδας και σκεφτήκαμε πολύ αυτήν την απόφαση. Αφού αξιολογήσαμε όλα τα σχετικά δεδομένα και τις επιδόσεις, αποφασίσαμε ότι ο Sergio είναι ο καταλληλότερος οδηγός για να συνεργαστεί με τον Max το 2021 και ανυπομονούμε να τον υποδεχτούμε στην Red Bull Racing”. Από την άλλη πλευρά ο Sergio Perez δήλωσε “Είμαι απίστευτα ευγνώμων στην Red Bull που μου δίνει την ευκαιρία να αγωνιστώ με την ομάδα της F1 το 2021. Η ευκαιρία να τρέξω για μια ανταγωνιστική ομάδα που κυνηγά πρωταθλήματα είναι κάτι που ελπίζω από τότε που μπήκα στην F1. Είναι τιμή για εμένα να συμμετέχω στην F1 με τα χρώματα της Red Bull μαζί με τον Max”.