Η Abarth στα πλαίσια της συνεργασίας με τη Yamaha ετοίμασε τρία μοντέλα ειδικά σχεδιασμένα για την ιαπωνική εταιρεία μηχανών. Τα τρία Abarth 695 BIPOSTO Yamaha Factory Racing Edition παραδόθηκαν στη Yamaha σε ειδική τελετή που έγινε στο Τορίνο, με τον επικεφαλή επιχειρήσεων της Abarth, Paolo Gagliardo, να παραδίδει τα κλειδιά στο Διευθύνοντα Σύμβουλο της Yamaha Motor Racing, Lin Jarvis.

Τα τρία ειδικά Abarth 695 BIPOSTO εξοπλίζονται με τον ισχυρό T – Jet κινητήρα χωρητικότητας 1,4 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 190 ίππους. Το 0 – 100 ολοκληρώνεται σε 5,9”, ενώ το μοντέλο προσφέρει τα καλύμματα των καθρεπτών ζωγραφισμένα σε τρία διαφορετικά χρώματα, τα οποία ταιριάζουν με το χρώμα που έχουν στις δαγκάνες των φρένων.

Τα τρία μοντέλα για όποιον ενδιαφέρονται δυστυχώς δε θα βγουν στην παραγωγή, αφού προορίζονται ένα για τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Yamaha, Lin Jarvis, ένα για το Valentino Rossi και ένα για το Jorge Lorenzo. Πάντως για όσους θέλουν να τα δουν από κοντά, θα μπορέσουν, αφού τα αυτοκίνητα θα παρουσιαστούν στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στη Φρανκφούρτη.