Η Citroen μετά από σχεδόν 7 μήνες που παρουσίασε το νέο Citroen C4 Cactus, από τις 17 έως τις 27 Σεπτεμβρίου στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκίνητου της Φρανκφούρτης θα αποκαλύψει τη νέα ανοιχτή έκδοση του Cactus. Πρόκειται για το πρωτότυπο Citroen Cactus M, το οποίο ξεχωρίζει από την εντυπωσιακή νέα μάσκα, με το σήμα της γαλλικής εταιρείας και τα νέα φωτιστικά σώματα. Το ίσιο παρμπρίζ και οι πλαστικές πόρτες είναι τα διαφορετικά στοιχεία που τοποθετήθηκαν στο Cactus M, τα οποία οι Γάλλοι πιστεύουν ότι κάνουν τη διαφορά.

citroen cactus m 2Ευφυές και με ιδιαίτερη έμφαση στην άνεση ο σχεδιασμός του Cactus M, μετατρέπει τον ελεύθερο χρόνο σε τρόπο ζωής. Με συνολικό μήκος 4,16 μέτρα, πλάτος 1,77 και ύψος 1,48 το Cactus M είναι ένα άνετο μοντέλο. Το εσωτερικό δημιουργήθηκε για την πλήρη και χωρίς συμβιβασμούς χρήση, ενώ τα καθίσματα είναι εμπνευσμένα από τον κόσμο του σερφ, αφού μοιάζουν με στολές. Όποιες και αν είναι οι καιρικές συνθήκες ή οι συνθήκες του δρόμου, τα πάντα είναι σχεδιασμένα για να εξασφαλίσουν μια χαλαρωτική βόλτα στους επιβάτες.

Η λειτουργία Grip Control βελτιώνει την πρόσφυση του αμαξώματος, ενώ στον εξοπλισμό υπάρχουν νέα συστήματα όπως το Interface Traffic Touch και το Easy Push στο κιβώτιο ταχυτήτων. Μηχανικά αναμένεται να τροφοδοτηθεί με το νέο PureTech κινητήρα της Citroen, ο οποίος θα συνδυάζεται με το νέο 6τάχυτο κιβώτιο. Η κατανάλωση σύμφωνα με τον κατασκευαστή θα είναι 4,8 λίτρα/100χλμ, ενώ οι εκπομπές ρύπων θα φτάνουν τα 110 γρ/χλμ. Τέλος, για να μάθουμε τα πλήρη στοιχεία του νέου μοντέλου θα χρειαστεί λίγη υπομονή, μέχρι τα εγκαίνια της έκθεσης στη Φρανκφούρτη.