Η Google έκλεισε μια πολύ σημαντική συμφωνία με τις Renault, Nissan και Mitsubishi, που όπως είναι γνωστό εδώ και καιρό συμπορεύονται με διάφορες συνεργασίες μεταξύ τους. Ο αμερικάνικος κολοσσός ανακοίνωσε τη συνεργασία με τις τρεις εταιρείες και πλέον το λειτουργικό σύστημα Android θα ενσωματώνεται στο κέντρο ελέγχου του οχήματος.

Με αυτό τον τρόπο ο οδηγός πλέον δε θα είναι αναγκασμένος να συνδέσει το Smartphone για λειτουργήσει οποιαδήποτε εφαρμογή στο αυτοκίνητο του. Επιπλέον, δε θα χρειάζεται και πρόγραμμα πλοήγησης, αφού οι χάρτες θα παρέχονται μέσω του Google Maps, το οποίο έχει τη δυνατότητα να βρίσκει την καθημερινή σας διαδρομή, άλλα και άλλες λεπτομέρειες όπως βενζινάδικα, καφετέριες ή όποια άλλη πληροφορία χρειάζεται ο οδηγός.

Φυσικά, η εφαρμογή θα μπορεί να ανιχνεύσει ακόμα και την αγαπημένη σας μουσική δημιουργώντας λίστες, να αποθηκεύσει τα αγαπημένα σας app και όλα αυτά γίνονται παιχνίδι με τις φωνητικές εντολές του Google Assistant. Μπορεί για κάποιους να μην είναι κάτι σημαντικό, όμως μια τέτοια συμφωνία μόνο όφελος μπορεί να έχει τόσο για τους Αμερικάνους, όσο και για τις Renault, Nissan και Mitsubishi.